BOLBOŞI: Întâlnirea anuală a sătenilor plecaţi la muncă în străinătate

Jumătate din populaţia comunei Bolboşi are cel puţin câte un membru al familiei plecat la muncă în străinătate. În luna august, cei mai mulţi se întorc acasă şi se vor întâlni cu autorităţile locale ca să-şi facă planuri pentru investiţii. De regulă, cei mai mulţi cheltuiesc banii agonisiţi peste hotare în modernizarea locuinţelor, însă există şi localnici care vor să-şi deschidă propria afacere.

Primăria Bolboşi organizează anual, în luna august, o întâlnire cu localnicii plecaţi la muncă în străinătate. Aproximativ 300 de persoane lucrează în Spania, Franţa, Italia, Grecia şi Germania, iar luna viitoare o mare parte dintre acestea se întorc acasă, dată fiind perioada lor de concediu. „Avem familii întregi care sunt plecate la muncă în străinătate. Anual numărul celor care pleacă la muncă în străinătate creşte din cauză că se cheamă unii pe alţii. Dacă un membru al familiei găseşte serviciu, anul următor găseşte loc de muncă şi pentru fratele, verişorul sau vecinul lui”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul de la Bolboşi.

Edilul local spune că întâlnirile cu localnicii plecaţi la muncă în străinătate sunt foarte constructive. „De doi ani încoace, în fiecare an organizăm în luna august o întâlnire cu toţi cei plecaţi la muncă în străinătate pentru că majoritatea au concediu şi se întorc pentru două-trei săptămâni acasă. Este o întâlnire foarte frumoasă. Ne întâlnim cu toţi, depănăm amintiri şi vorbim despre afaceri. Ei ne spun ce idei de afaceri au, noi îi sprijinim şi le spunem ce ar trebui să facă. Ne povestesc despre condiţiile de muncă din afara ţării, ne spun dacă sunt mulţumiţi de salarii şi ce vor să facă cu banii strânşi. Unii îşi renovează locuinţele, alţii îşi fac case noi, alţii vor să-şi deschidă afaceri. Sunt oameni care lucrează în agricultură, în construcţii sau în industrie şi vin cu idei noi. Prin intermediul lor încercăm să preluăm şi noi lucrurile bune din străinătate”, a mai precizat primarul Bilea.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: