Bolnavii din spitale se încălzesc… cu pături

Scăderile bruște de temperatură înregistrate în ultima perioadă și în Gorj au dat peste cap previziunile economice făcute de managerii spitalelor din județ în ceea ce privește facturile la încălzire. În majoritatea unităților spitalicești s-a dat drumul la căldură, însă cu program. La spitalul din Motru nu a fost pornită deocamdată căldura, însă bolnavii au primit pături ca să nu sufere de frig.

Mai toți managerii de spitale din Gorj s-au văzut nevoiți să pornească centralele după ce mai multe zile s-au înregistrat temperaturi scăzute. Din acest motiv se vor cheltui mai mulți bani cu încălzirea unităților spitalicești, cheltuială neprevăzută însă de conducerea spitalelor, pentru că nimeni nu se aștepta să vină frigul de la începutul lunii octombrie. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu bolnavii primesc căldură numai în timpul nopții. „Am fost nevoiți să dăm drumul la centrală pentru că s-a făcut frig în saloane. Bolnavii au și pături, însă sunt și nou născuți și copii și a trebui să le dăm căldură. Pentru că în timpul zilei temperaturile nu sunt foarte scăzute, am decis să pornim centrala numai de la ora 22.00 până la ora 8.00 de dimineață. Sperăm să se mai încălzească vremea”, a declarat Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Județean.

La Bumbești-Jiu se dă căldură 3 ore pe zi

Și conducerea Spitalului de la Bumbești-Jiu a început să dea căldură la bolnavi, dar numai câte trei ore pe zi, pentru că veniturile unității spitalicești nu permit această cheltuială atât de timpurie. „A fost foarte frig și a trebuit să pornim centrala. Noi dăm căldură câte 3 ore pe zi. Este o cheltuială neprevăzută, mai ales pentru bugetul nostru care este destul de mic. Odată cu cheltuielile la căldură, cresc și cheltuielile la medicamente și așa mai departe. Noi sperăm să se mai încălzească vremea ca să oprim căldura, că nu știm unde o să ajungem. Niciodată nu am pornit căldura de la începutul lui octombrie”, a declarat Aurel Stolojanu.

Conducerea Spitalului Motru nu a pornit căldura, însă acest lucru se va întâmpla curând, pentru că vremea în zonă este destul de rece. „Noi nu am dat drumul la căldură, dar o să facem acest lucru în perioada următoare. Am dat pături la bolnavi să se încălzească, dar este destul de frig și în zilele următoare pornim centrala”, a precizat directorul Teodor Zavate.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: