Bolnavii îşi ţin mâncarea la geam

Bolnavii internaţi în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu îşi ţin mâncarea pe geam pentru că în saloane este foarte cald iar frigiderele sunt insuficiente în raport cu numărul mare de bolnavi. Conducerea Spitalului Judeţean consideră că ar fi mai bine ca bolnavii să pună accent pe serviciile medicale şi mai puţin pe condiţiile hoteliere.

Bolnavii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu au două posibilităţi pentru a servi masa. Dacă vor să mănânce hrană caldă sunt nevoiţi să servească masa de la cantina spitalului dacă nu, trebuie să se mulţumească cu mâncarea îngheţată. S-a ajuns în această situaţie din cauza numărului mic de frigidere şi bolnavii sunt nevoiţi să-şi păstreze mâncarea pe pervaz unde îngheaţă din cauza temperaturilor scăzute de afară. Ei nu-şi pot ţine mâncarea în saloane pentru că este foarte cald şi se poate altera. „Nu sunt frigidere suficiente, este unul la două trei sau chiar patru saloane şi gândiţi-vă câţi bolnavi sunt pentru că mai stau şi câte doi în pat. Care să-şi bage mâncarea mai întâi în ele, o mai încurcă, unii sunt bătrâni şi nu pot să umble prin saloane să-şi ia mâncarea. Noi le aducem de acasă pentru că ce le dau la spital e apă de ploaie şi o ţin pe geam pentru că în saloane e cald şi se strică imediat. Pe geam mai şi îngheaţă dar când le este foame, o ia în salon, o mai ţin puţin până se dezgheaţă şi apoi mănâncă. Este riscant şi pe geam că mai aruncă de pe la etaj resturi şi poate să le cadă în mâncarea lor dar o ţin acoperită. Asta este situaţia. Dacă alte condiţii nu sunt, ne mulţumim şi aşa numai să se facă bine”, povesteşte un aparţinător. 

Pălivan: „Nu au ce să caute în spital cu mâncare de acasă“

Conducerea Spitalului Judeţean cunoaşte această problemă, însă din cauza banilor puţini nu poate dota fiecare salon cu frigider. Constantin Pălivan le sugerează pacienţilor să nu mai pună un accent atât de mare pe condiţiile hoteliere ci pe calitatea actului medical. „Dacă stau bine să mă gândesc şi să respect legea nici nu ar trebui să vină cu mâncare de acasă în spital pentru că sunt bolnavi şi trebuie să mănânce regim şi indicat ar fi să mănânce de la cantina spitalului. Nu au ce să caute în spital cu mâncare de acasă. În plus de asta, sunt bolnavi şi ar trebui să se gândească mai puţin la condiţiile hoteliere. Nu contează cum este în saloane şi că n-au frigidere, important este să aibă cine să-i îngrijească, să fie cadre medicale, medici specialişti, aparatură medicală de specialitate şi performantă şi în special, să aibă medicamente, nu să se plângă de faptul că nu sunt frigidere că dacă am avea posibilităţi materiale am cumpăra dar aşa să se mulţumească cu ce au. Sunt alte spitale care nu au nici măcar seringi şi acolo nu se mai plâng că nu sunt frigidere dar aşa e gorjeanul, pune accent mai mult pe condiţiile hoteliere decât pe actul medical”. Dacă acum bolnavii îşi pot ţine mâncarea pe geam fără să se altereze, rămâne de văzut cum se vor descurca la vară când şi afară va fi foarte cald.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: