Bonusuri, doar pentru Ciurel

Ciurel şi-a intrat atât de bine în pielea de manager privat al CE Oltenia, încât nici patron să fie, nu s-ar uita atât de mult doar în buzunarul lui, nu şi al salariaţilor. Rectificarea de buget aprobată ieri de guvern a arătat că Ciurel taie de la toate capitolele, de la salarii, de la investiţii, de peste tot. Mai pune însă puţin la profit, doar pentru că este un criteriu esenţial pentru ca el să-şi poată lua bonusuri imense. Cât de imense nu ştim, pentru că Ciurel şi-a ascuns bine contractul de management. Bag însă mâna în foc că, cu cât se taie mai multe de la primele minerilor şi energeticienilor, cu atât mai mult creşte bonusul lui Ciurel şi al celorlalţi directori cu contract de mandat.

Oricât se mult se străduieşte acum Ciurel să ascundă adevărul, este doar o chestiune de timp până când acesta va ieşi la iveală. Că vor trece trei ani, cinci sau zece, într-o bună zi vom afla cu toţii toate neregulile păstorite de Ciurel. Perdeaua de fum pe care acesta o creează în fiecare zi, aducând acuze fostelor conduceri, deja nu mai interesează pe nimeni. Cât să şi dai vina pe greaua moştenire? Cât să te tot lauzi că ai închis robinetele? Mai acum se face un an şi jumătate de management marca Ciurel, aşa că ar fi cazul să dea vina pe el însuşi de acum încolo.

Un politician cu experienţă îi cerea ieri lui Ciurel să redevină acela care era acum câţiva ani, când conducea Termocentrala Rovinari. Mie nu mi se pare vreo diferenţă între cei doi, doar că actualul Ciurel are propte politice mai puternice, un contract de manager privat care îi dă acces mai mare la bani decât un directoraş de stat şi un ministru care habar nu are pe lume trăieşte. Acum nişte ani, poate că Ciurel mai avea de cine se teme. În societatea de astăzi, nu-l încurcă nimeni. E o chestiune de timp.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: