Bossul de la Pandurii, controlat şi de Direcţia de Finanţe

Bossul grupării fotbalistice gorjene a făcut o mutare spectaculoasă zilele acestea, cerând Direcţiei Finanţelor Publice Gorj să facă un control la clubul Pandurii Târgu Jiu, asta în plin control derulat deja de către Garda Financiară la unităţile din minerit şi energie care finanţează echipa alb-albastră. Marin Condescu spune că nu se teme de controale şi că e cu atât mai bine cu cât sunt mai multe, cel cerut de el Finanţelor având legătură cu restituirea unei sume mari de TVA de către statul român.

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost reclamat în ultimele săptămâni la Direcţia Naţională Anticorupţie atât de către adversarul său din sindicate, Constantin Creţan, cât şi de către deputatul Dan Morega. Ambii au cerut controale peste controale la echipa de fotbal şi, culmea acum chiar Condescu vine şi spune că şi Clubul a cerut, la rândul său, un control din partea Direcţiei Finanţelor Publice, control care este în plină desfăşurare şi care coincide, ca perioadă, cu cel făcut de Garda Financiară.

„Am cerut să fim verificaţi de cei de la Finanţe pentru că nu văd nicio problemă în treaba asta. E adevărat că statul ar avea să ne returneze vreo 1,5 milioane lei drept TVA şi atunci am clarifica mai uşor şi aceste aspecte. Le-am pus toate documentele necesare şi dacă şi Garda Financiară face un alt control nu văd nicio problemă. Din contră, se lămuresc în plus toate lucrurile şi dispar suspiciunile. Eu am spus mereu că noi respectăm legislaţia românească, pentru că, altfel, nici nu văd cum îşi închipuie unii că am fi obţinut licenţierea pentru Liga I”, menţionează preşedintele clubului Pandurii.

Controale peste controale

Inspectorii de la Finanţe îşi fac treaba la fel de sârguincios ca şi comisarii Gărzii Financiare, cei din urmă având propriul control în derulare, în baza unei solicitări formulate de procurorii anticorupţie, care, la rândul lor, vor să afle dacă declaraţiile lui Creţan şi Morega cu privire la cheltuirea nu tocmai legală a banilor au sau nu un sâmbure de adevăr. Comisarul şef Traian Iana a confirmat faptul că oamenii săi au mers deja la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, precum şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, dar şi la Artego, o firmă privată, care este membru fondator al clubului. Toate aceste unități sunt supuse controlului respectiv, control care urmărește în ce bază companiile de stat au dat bani activității sportive. Comisarul şef al Gărzii Financiare Gorj afirmă că actele solicitate vizează în special plăţile făcute către echipa de fotbal, hotărârile adunărilor generale ale acţionarilor şi ale consiliilor de administraţie, dar şi sumele alocate din bugetele unităţilor respective.

Iana declară că o echipă de control va verifica şi plăţile făcute de Artego SA, care, deşi este firmă privată, trebuie să respecte legea sponsorizării, lucru pe care l-a făcut până acum. „Este, într-adevăr, un control care vizează atât unităţi de stat, dar şi o firmă privată care, la rândul ei, trebuie să respecte prevederile din legea sponsorizării. Au mai fost astfel de controale în anii trecuţi şi atunci totul a fost în regulă. Controlul de acum vizează finanţările din anii 2009 şi 2010. Probabil că până la sfârşitul săptămânii vom finaliza verificarea documentelor şi  vom formula un raport către cei de la DNA”, a menţionat Iana.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: