Procurorii sunt pe urmele CRIMINALULUI din dosarul Ţundrea

Răsturnare de situaţie în faimosul caz al gorjeanului Marcel Ţundrea. Anchetatorii sunt pe urmele individului care în 1992 a comis crima pentru care Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care 12 ani şi i-a petrecut în spatele gratiilor până să fie găsit nevinovat. La trei ani de la moartea sa, procurorii sunt aproape de-al găsi pe adevăratul vinovat, dar de acest lucru nu se mai poate bucura acum nici măcar mama lui Ţundrea, grav bolnavă după atâta suferinţă îndurată.

Procurorii au descoperit, pe baza testului ADN, adevăratul autor, în celebrul dosar „Ţundrea”, şi asta la 18 ani, de la comiterea faptelor. Atunci, o fată de 14 ani din Pojogeni era găsită moartă, pe malul unui râu, după ce fusese violată. Procurorii Parchetului General au acum profilul unui alt suspect, pe care îl indică a fi adevăratul autor al violului şi omorului fetei  de 14 ani.

Deşi acesta a fost indicat încă din timpul anchetei, ca suspect principal, procurorii au refuzat să ia în calcul varianta ce le încurca scenariul care avea să ducă la o soluţionare rapidă a cauzei. Anchetatorii de la Parchetul General, unde se află acum dosarul crimei de la Pojogeni, citaţi de site-ul „Lumea Justiţiei”, au confirmat faptul că rezultatul probelor ADN coincide cu profilul unuia dintre suspecţi, însă au refuzat să facă public numele acestuia. Vestea a circulat însă repede prin sat, tatăl fetei moarte, Marin Gherasie, spunând că altcineva i-a ucis fata. „Este unu Gelu Avram, de prin alt sat, care i-a aruncat săpunul fetei atunci când ea spăla la rufe, la râu, acolo unde a fost crima. Toată lumea ştie că el ar fi făcut aşa ceva, nu Ţundrea. Marcel Ţundrea a făcut puşcărie nevinovat”, declară bătrânul, care acum are 78 de ani şi speră încă să mai apuce ziua în care va afla cine i-a ucis fiica.

Ţundrea avea proprii suspecţi

Avocata lui Marcel Ţundrea, Liliana Clima, spune că gorjeanul a suspectat mereu alte persoane de comiterea faptei pentru care el a făcut puşcărie. „Eu l-am apărat pe Marcel Ţundrea de la început, din septembrie sau octombrie 1992 şi el mereu a pledat nevinovat. Nici măcar nu era în sat când s-a comis crima, dar de asta s-a uitat după atâta timp. Avea şi el persoanele lui pe care le suspecta că face puşcărie în locul lor şi printre cei 2-3 se numără şi un domn Avram, care a fost audiat ca martor în dosar, pentru că a fost ultima persoană care a văzut-o pe fată în viaţă. I-a aruncat un săpun de pe pod fetei care spăla rufe atunci, iar apoi nimeni nu a mai văzut-o vie, iar Ţundrea era la Târgu Jiu. Magistraţii din acest dosar niciodată nu au căutat să afle adevărul, nu au verificat probele, au dorit doar să închidă cazul”, spune Liliana Clima.

Mama lui Ţundrea, grav bolnavă şi singură pe lume

O asemenea veste ar fi trebuit să o bucure enorm în special pe mama lui Marcel Ţundrea, dar la vârsta şi problemele pe care le are, aceasta îi mulţumeşte Celui de Sus că a mai apucat o zi pe pământ. Bătrâna de 92 de ani este singură pe lume, aşa cum este de două decenii, şi are grave probleme de sănătate. Ea nici nu mai pare interesată de ce se întâmplă în jurul său, ea ştiindu-l pe Marcel ca fiind nevinovat. Femeia spune că oricum adevărul se ştie prin sat şi că pentru restul lumii este prea târziu ca să-l mai afle, mai ales că dosarul trenează de atâta timp. „E bine dacă l-au descoperit pe adevăratul criminal, dar păcat că a trecut atâta vreme. Mai contează lucrul acesta? Cât am suferit eu şi câte a îndurat şi Marcel, interesează pe cineva?”, întreabă cu amărăciune în glas femeia, istovită de povara bătrâneţii şi de bolile care o ţin mai mult la pat.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: