Bota şi alţi avocaţi „constituţionali”, după gratii

După ce cu ani în urmă avocatul Pompiliu Bota a obţinut la o instanţă din Gorj recunoaşterea oficială a „Baroului Constituţional”, declarat ilegal ulterior, fiind o formă paralelă de organizare a Baroului Avocaţilor, acum poliţiştii au operat reţineri printre membrii acestui barou, în frunte cu „decanul”. La Suceava este o anchetă în curs, fiind operate peste 30 de percheziţii, în urma cărora Pompiliu Bota şi cinci avocaţi din baroul său au fost încătuşaţi.

Ce le reproşează anchetatorii avocaţilor respectivi? "Au acordat în mod repetat asistenţă juridică specifică profesiei de avocat (contracte de asistenţă judiciară, reprezentare în faţa instanţelor şi a organelor de urmărire penală, consultanţă şi cereri cu caracter juridic), fără a avea calitatea de avocat dobândită în condiţiile legii şi folosind fără drept denumirile şi însemnele specifice profesiei de avocat”, precizează procurorii suceveni, la Gorj numărul avocaţilor din Baroul Bota fiind extrem de redus, aceştia nefiind primiţi în procese de către judecători.

Bota a fost acum arestat preventiv, alături de ceilalţi avocaţi, după ce, în urmă cu 6 ani, Parchetul General l-a trimis în judecată pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat, ancheta fiind declanşată după ce adevăraţii avocaţi au intrat atunci în grevă pentru a protesta faţă de Baroul Constituţional, barou înfiinţat printr-o hotărâre judecătorească dată de o instanţă de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: