Braconieri prinşi în flagrant

În noaptea de 13.06.2011, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Gorj şi luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Gorj, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Gorj au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii braconajului cinegetic. Acţiunea s-a desfăşurat pe Fondul de vânătoare 10 Sadu, aparţinând Ocolului Silvic Novaci.

♦ Cu această ocazie, la orele 01:30, a fost identificat S.A., de 29 ani, membru vânător al A.J.V.P.S. Gorj, autorizat pentru a deţine purta şi folosi arme de vânătoare. Suspectul era însoţit de un alt bărbat, T.T., de 41 ani şi de o tânără, S.S.V., de 27 ani, ambii din municipiul Tg-Jiu. Asupra acestora au fost găsite două arme de vânătoare.

           

♦ După aproximativ o oră de la această constatare, pe acelaşi fond de vânătoare, au fost identificaţi Ş.I., de 42 ani, din Tg. Jiu şi C.N., de 40 ani, din comuna Muşeteşti, membri vânători ai A.J.V.P.S. Gorj, autorizaţi pentru a deţine, purta şi folosi arme de vânătoare. Cei doi, însoţiţi de către o femeie, C.M.L., de 33 ani, din comuna Muşeteşti, aveau asupra lor două arme. Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că femeia a ascuns muniţia celor doi vânători.

În ambele cazuri, având în vedere că persoanele în cauză sunt suspectate că au efectuat vânătoare fără autorizaţie, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea cercetărilor a armelor şi muniţiei aferente, iar pe numele suspecţilor au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută de art. 42, alin. 1, lit. a, ind. 1, din Legea nr. 407/2006.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: