Bradul de 100 de mii de euro, aprins la periferia orașului

Ca să nu mai fie arătate cu degetul că nu folosesc bradul artificial în valoare de peste 100 de mii de euro nici în acest an, autoritățile de la Târgu Jiu caută soluții. Una ar fi să aprindă bradul într-un cartier de la periferia municipiului. În centrul orașului, ar urma să fie împodobit tot un brad natural. Celebrul brad cumpărat acum patru ani a fost folosit o singură dată.

Târgujienii au rămas surprinși când au văzut că a început deja să fie împodobit orașul de sărbători. „Am rămas puțin uimit când am văzut deja ornamentele. Suntem în octombrie și nu îmi amintesc să fi fost împodobit orașul așa devreme, dar e bine că ne mai dă și nouă speranță în acest an extrem de greu”, a spus un târgujian. „Sunt frumoase. Aștept să văd cum vor arăta la final decorațiunile și sper să le și putem admira de aproape de Crăciun”, a spus un alt târgujian.

Bradul care a costat peste 100 de mii de euro și a fost folosit o singură dată, în urmă cu patru ani, ar putea fi scos din depozit. Angajații primăriei au început să facă probe ca să vadă dacă acesta mai funcționează. „Bani aruncați pe Apa Sâmbetei. Dacă mai există acest brad, să îl pună în centrul orașului. Dacă nu le mai place, să-l vândă. Măcar mai recuperează din investiția asta fără cap”, a reacționat o femeie. „Mie mi-a plăcut, dar parcă aș vrea să văd tot unul natural în centru”, a spus o tânără din Târgu Jiu.

Municipalitatea nu s-a decis dacă acesta va fi folosit. Dacă se va întâmpla asta, nu va fi adus sub nicio formă în centrul orașului, unde primăria vrea să împodobească, din nou, unul natural.

“Am început să împodobim orașul. Este o perioadă extrem de delicată, dar încercăm să le oferim o bucurie cetățenilor din Târgu Jiu chiar și pentru un număr limitat de persoane. Nu vom mai avea posibilitatea să organizăm festivități, foc de artificii, spectacole nici de 1 decembrie, nici de Revelion. Despre bradul de 100 de mii de euro, pot să vă spun că nu știm dacă va rămâne în depozit. Nu s-a luat nicio decizie. Dacă îl vom folosi, cel mai probabil va fi aprins undeva la periferie”, a anunțat Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 9,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: