Branşări la reţeaua de apă a comunei Turcineşti, dar fără taxă

Primarul comunei Turcineşti a atacat la Curtea de Apel Craiova decizia Tribunalului Gorj prin care a fost anulată recepţia lucrărilor de alimentare cu apă. Vasile Gogălniceanu spune că oamenii se branşează în continuare la reţea, în ciuda faptului că la sfârşitul fiecărei săptămâni persoane răuvoitoare închid vanele. De această dată, edilul local a renunţat la taxa de branşare considerată ilegală de către Instituţia Prefectului.

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova împotriva deciziei Tribunalului Gorj prin care fusese anulată recepţia lucrărilor de alimentare cu apă. Acesta speră să aibă câştig de cauză şi permite, în continuare, branşarea oamenilor la reţea. “Sper să am câştig de cauză la Curtea de Apel. În continuare oamenii se branşează la reţea, îşi pun apometre, iar eu particip la sigilarea acestora. Deocamdată am renunţat la taxa de branşare întrucât această a fost considerată nelegală de către Prefectură. Procesul va dura mult timp de acum înainte şi sunt curios să văd cine va veni în lunile decembrie- ianuarie să oprească apa”, a declarat Vasile Gogălniceanu. În şedinţa din data de 4 iulie, Consiliul Local Turcineşti a stabilit taxa de branşare la reţeaua de apă potabilă a comunei în cuantum de 50 lei şi taxa de recuperare pentru cei branşaţi în cuantum de 200 lei.

Se închid vanele

Primarul comunei Turcineşti spune că deşi instalaţia de alimentare cu apă funcţionează corespunzător, în anumite sate se sistează furnizarea apei potabile. “Persoane rău-intenţionate închid vanele la fiecare sfârşit de săptămână tocmai pentru ca oamenii să rămână fără apă potabilă în weekend. Am sesizat că acest lucru se întâmplă doar joi seara. Nu mi se pare normal că pe parcursul zilei de joi să fie apă potabilă, iar vineri dimineaţa să mi se aducă la cunoştinţă că aceasta este sistată. O astfel de situaţie s-a înregistrat în aceste zile în satul Horezu”, a declarat Vasile Gogălniceanu.  

ILEGALĂ

Instituţia Prefectului a cerut anularea taxei de branşare din mai multe motive. “Am considerat ilegală taxa de branşare întrucât există o sentinţă judecătorească prin care recepţia de alimentare cu apă a fost anulată. De asemenea, lipseşte avizul prealabil potrivit căruia preţurile şi tarifele unor astfel de taxe trebuie avizate de ANRSPGC Slatina înainte de a fi supus aprobării Consiliului Local”, a declarat Liviu Diaconescu, reprezentantul Prefecturii.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: