Brutăriile din Motru, primele vizate pentru evaziune şi munca la negru

Echipe mixte de control formate din poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj, comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Gorj şi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat o acţiune pe raza municipiului Motru pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării produselor de panificaţie şi a muncii la negru. 

În dimineaţa acestei zile, echipele mixte de control au verificat două societăţi comerciale cu puncte de lucru în municipiul Motru. La punctul de lucru al unei societăţi comerciale, urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că s-a utilizat în procesul de fabricaţie, cantitatea de 14,8 tone de făină, diverse sortimente, fără să existe documente justificative privind darea în consum. Având în vedere că din această cantitate de făină s-a estimat că s-ar fi putut produce aproximativ 60.000 bucăţi de pâine, de la acest punct de lucru au fost ridicat documente contabile urmând ca reprezentanţii Gărzii Financiare să continue verificările pentru a stabili dacă au fost comise fapte de natură contravenţională sau penală.

De asemenea, la un alt agent economic a fost identificată o cantitate de 175 kg margarină şi 93,3 kg drojdie. Reprezentanţii societăţii nu deţineau documente de provenienţă pentru aceste produse folosite în procesul de panificaţie. Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în cuantum de 1.500 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, iar ca măsură complementară au confiscat suma de 682 lei, reprezentând contravaloarea acestor produse deţinute ilicit.

Având în vedere că la una dintre societăţile comerciale verificate a fost identificată o persoană care lucra fără a avea încheiate forme legale de angajare, inspectorii I.T.M. Gorj urmează să aplice o sancţiune contravenţională cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei.

Acest gen de acţiuni vor continua.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: