Bucătăriile celor două spitale din Târgu Jiu, comasate

Conducerea Spitalului Judeţean a renunţat, momentan, la ideea de externalizare a bucătăriei, pentru că Ministerul Sănătăţii nu a avizat organizarea licitaţiei. Potrivit Nicoletei Manu, director la Spitalul Târgu Jiu, în prezent este în plină desfăşurarea procesul de comasare a bucătăriilor celor două spitale, în sensul că personalul şi echipamentele vor fi mutate la Spitalul 700. Aceasta a precizat că o eventuală externalizare a bucătăriei nu va fi urmată de disponibilizări.

Ideea de externalizare a bucătăriei Spitalului Judeţean Târgu Jiu a apărut de pe vremea fostului director Vasile Stănculete, care susţinea că reducerea cheltuielilor va fi de 15%. După mai multe încercări eşuate de organizare a licitaţiei din cauză că Ministerul Sănătăţii nu a avizat documentaţia, managerul privat al Spitalului Judeţean şi-a amânat intenţia de externalizare a bucătăriei. În momentul de faţă, este în plină desfăşurare procesul de comasare a bucătăriei de la Spitalul 700 cu cea de la Spitalul Tudor Vladimirescu. Nicoleta Manu spune că s-a luat această măsură pentru a se face economii de 10-12%. „Au fost luate măsuri de comasare a celor două bucătării în sensul că personalul şi echipamentele din Spitalul Tudor Vladmirescu să fie transferate în Spitalul 700, livrarea hranei pacienţilor urmând a se realiza porţionat, după un grafic bine determinat. În urma acestei acţiuni, estimăm o reducere globală a costurilor de 10-12%. După o analiză amănunţită vom decide dacă vom relua procedura privind externalizarea sau vom menţine comasarea”, a declarat Nicoleta Manu. Aceasta a mai precizat că o eventuală externalizare nu va fi urmată de disponibilizări. În momentul de faţă, aproximativ 20 de persoane lucrează în cadrul serviciului de pregătire a hranei. „Una din condiţiile esenţiale impuse firmelor ce vor participa la licitaţie va fi aceea de preluare integrală a personalului”, a menţionat Nicoleta Manu.

CONTROALE

Nicoleta Manu spune că au fost intensificate controalele la blocurile alimentare şi la magaziile spitalului. „Prin aceste controale s-a urmărit verificarea foilor de alimente întocmite zilnic, creşterea calităţii meselor asigurate pacienţilor internaţi, semnarea pentru ridicarea alimentelor din bucătărie de către personalul responsabil din secţii, cât şi respectarea procedurilor de recepţie a alimentelor prin magazia spitalului”, a declarat Nicoleta Manu.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: