Bucurescu despre lucrarea UEF Motru: Voi face sesizare la IPJ Gorj

Primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, spune că va face o sesizare la IPJ în privinţa modului în care au fost cheltuite câteva miliarde de lei vechi, sumă destinată forării unor puţuri de apă în comună. Edilul spune că lucrarea contractată de CE Oltenia trebuia să fie deja finalizată, însă în momentul de faţă UEF Motru nu a realizat nici jumătate din investiţie.  

Reporter: Care mai este situaţia cu forajele puţurilor la Ştiucani?

Sorin Bucurescu: În următoarele zile voi ieşi şi voi spune cum s-a alocat o sumă enorm de mare pentru forarea puţurilor în satul Ştiucani, unde bazinele nu au fost aduse nici în ziua de astăzi. Au fost câteva miliarde bune băgate acolo într-o zonă şi lucrarea este departe, departe, de a fi finalizată deşi trebuia să fie finalizată de acum trei luni în urmă.

Rep.: Fondurile au fost alocate de CE Oltenia?

S.B.: Bineînţeles, eu nu îmi dau seama cine îşi permite să aloce aceste fonduri enorm de mari pentru o lucrare care nu spun că nu este benefică, este foarte benefică pentru cetăţenii din zona respectivă, dar care nu este dusă la finalizare, la fel ca şi cu drumul care făcea legătura Miculeşti-Ploştina. Acelaşi lucru se întâmplă şi în ziua de astăzi. Nu ştiu cum nu au teamă, nu ştiu cum cei care au alocat sumele acelea de bani, e vorba din nou de miliarde, s-au oprit la jumătatea lucrării. Nu este posibil aşa ceva. Este vorba de două puţuri care ar alimenta trei sate cu apă potabilă, respectiv Miculeşti, Ştiucani şi Tehomir. Toate aceste sate sunt afectate, pânza freatică e foarte grav afectată de unitatea minieră, respectiv Cariera Jilţ Sud.

Rep.: Când au fost demarate lucrările în acea zonă?

S.B.: A început de un an şi ceva şi nu este nici la jumătate. Eu le-am adus la cunoştinţă, le-am spus din punct de vedere verbal, dar vă spun că în următoarele zile va ieşi din nou la iveală foarte mulţi bani cheltuiţi şi repet, cum spuneam şi pe drumul Miculeşti-Ploştina, care au fost aruncaţi pe apa sâmbetei.

Rep.: Problema drumului respectiv s-a lăsat cu nişte anchete, arestări. Să ne aşteptăm şi de această dată la aşa ceva?

S.B.: Nu ştiu, nu sunt eu în măsură să spun aşa ceva cu siguranţă. S-a văzut că cei din IPJ Gorj îşi fac treaba din toate punctele de vedere şi în toate domeniile, aşa că e posibil orice. Eu voi face, şi o spun cu sinceritate, voi face şi o adresă către IPJ Gorj pentru că probabil numai aşa ne-am învăţat în ţara asta, de frica Poliţiei, de frica Parchetului să facem ceva bun. S-au alocat miliarde şi s-au făcut doar nişte săpături, nu s-a adus niciun bazin, nu s-a tras curent electric, deci banii au fost mâncaţi enorm şi lucrarea este lăsată de izbelişte.

Rep.: Aţi discutat cu cei din conducerea carierei despre această problemă?

S.B.: Un lucru destul de grav este că cei din conducerea mineritului, respectiv Cariera Jilţ Sud, au cunoştinţă despre acest fapt şi ca să acopere această ilegalitate trimit zilnic maşina de pompieri cu apă în satul Ştiucani şi Miculeşti. Corect ar fi să ia măsurile ce se impun cât mai repede, de urgenţă şi să finalizeze acea lucrare. Nu putem să acoperim o pagubă de câteva miliarde ducând apă cu maşina de pompieri cetăţenilor.    

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: