Bucurescu, din nou în instanță cu ANI

Când spera că a scăpat de corvoada judecății cu Agenția Națională de Integritate, primarul din Slivilești s-a văzut nevoit ieri să se prezinte la Curtea de Apel Craiova pentru a-și susține nevinovăția, asta după ce instanța respectivă îi dăduse acum vreo doi ani un verdict favorabil. Sorin Bucurescu a fost găsit inițial nevinovat, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus rejudecarea cauzei la Craiova și, ca urmare, de acum încolo edilul are de făcut câteva drumuri în Bănie pentru a spera că are din nou câștig de cauză.

ANI îl acuză că nu poate justifica peste 100.000 de euro, deși el susține că are documente și dovezi care îi susțin nevinovăția, semn că a și câștigat prima dată la Curtea de Apel. Faptul că dosarul s-a întors la aceeași instanță și, între timp, pe numele său a fost deschis și un dosar penal, îl pune pe gânduri pe Bucurescu, în ultima vreme acesta dispărând aproape complet din peisajul public, în condițiile în care, înainte de aceste dosare, era o voce puternică a localnicilor pe care îi reprezintă de două mandate.

Procesul său a început cu o amânare, la fel ca și ale altor primari din Gorj care au contestat în instanță rapoartele de incompatibilitate ale inspectorilor ANI. Edilii din Crușeț, Turburea sau Jupânești au primit termene pentru luna viitoare, termene la care vor trebui să prezinte dovezi ale nevinovăției lor. Aceștia, alături de alți peste 20 de primari din Gorj, sunt acuzați că au făcut parte din structurile de conducere ale unor firme din subordinea primăriilor pe care le conduc, lucru pe care legea îl interzice. Dacă vor fi găsiți vinovați, edilii vor putea contesta sentințele, dar dacă pierd și după contestații nu vor mai avea voie timp de trei ani să ocupe vreo funcție publică, asta în condițiile în care unii dintre ei sunt în posturi de conducere și de 4 mandate.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: