Bucurescu și Rămescu, în așteptarea sentinței definitive!

Câteva zile îi mai despart de un verdict final pe patru gorjeni inculpați într-un dosar penal complicat, instrumentat în ultimii ani la nivel de județ. Primarul Sorin Bucurescu este cap de afiș în dosarul respectiv, alături de omul de afaceri Mihai Rămescu și de soția acestuia Maria.

Toți trei au primit achitare la instanța de fond, Judecătoria Târgu Jiu găsind totuși un vinovat pentru faptele penale anchetate de procurori, în dosar atât Bucurescu, dar și soții Rămescu fiind reținuți pentru 24 de ore. Singura persoană condamnată la 6 luni cu suspendare a fost Alexandra Loghin, fosta șefă a Serviciului Urbanism din Primăria Slivilești. E a primit în octombrie 2015 pedeapsa respectivă pentru că ar fi eliberat în fals un act pentru Mihai Rămescu, omul de afaceri fiind acuzat că a încasat de la Complexul Energetic Oltenia despăgubiri de circa 680.000 de lei pentru o construcție pe care nu ar fi avut-o.
Sentința definitivă ar urma să fie pronunțată de judecătorii Curții de Apel Craiova pe 13 octombrie. Ziua de 13 este una norocoasă pentru edilul din Slivilești întrucât pe 13 martie, în 2014, Bucurescu și ceilalți inculpați au scăpat de cătușe, după ce fuseseră reținuți câte 24 de ore. El a fost plasat totuși atunci în arest la domiciliu, devenind primul primar din țară în situația respectivă, după intrarea în vigoare a Noului Cod Penal. În trecut edilul a mai câștigat o bătălie în justiție împotriva Agenției Naționale de Integritate, care susținea că nu poate să justifice peste 100.000 de euro. Bucurescu a contestat însă decizia inspectorilor de integritate și a câștigat procesele, rămânând în funcție.

Vizualizări: 618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: