Bucureştenii iau cu asalt centrele de recuperare ale DGASPC Gorj

Chiar dacă numărul gorjenilor care au nevoie de un loc în centrele de recuperare ce aparţin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj este în continuă creştere, reprezentanţii direcţiei se confruntă mai nou cu o altă problemă. Au crescut şi cererile venite de la direcţiile din alte judeţe. Până în prezent, şase persoane din alte judeţe şi-au găsit adăpost în centrele de la Dobriţa, Suseni sau Târgu Cărbuneşti.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj spun că persoanele din alte judeţe preferă centrele de recuperare din Gorj pentru că sunt printre puţinele dotate din ţară. Din cauza gradului ridicat de ocupare, multe cereri rămân însă nesoluţionate, dar mai ales şi pentru că prioritate au gorjenii. „Sigur că au fost cereri care nu le-am onorat pentru că nu avem unde. Au fost cereri de la DGASPC Bucureşti, mai multe sectoare, şi DGASPC Bistriţa Năsăud. Bineînţeles că prioritate au gorjenii cu probleme”, a declarat Klara Şerbănoaica, director adjunct DGASPC Gorj. În prezent, în centrele de bătrâni de la Dobriţa şi Suseni se regăsesc două persoane din Dolj, o persoană din Bucureşti, o persoană din sectorul 3 Bucureşti, o persoană din Hunedoara şi o persoană din Călăraşi.

Şapte gorjeni sunt la alte direcţii din ţară

Potrivit conducerii DGASPC Gorj, celelalte direcţii din ţară sunt obligate prin lege să suporte cheltuielile pentru fiecare persoană trimisă în altă direcţie. La rândul nostru, şi judeţul Gorj are bătrâni repartizaţi în alte judeţe. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, aceştia sunt repartizaţi în alte direcţii din ţară la solicitarea aparţinătorilor. „Noi avem şapte persoane identificate în alte judeţe. Sunt cazuri mai vechi. Avem în Prahova o persoană, în Vrancea o persoană, în Sibiu patru persoane şi în Argeş o persoană. A fost dorinţa aparţinătorilor să fie mutaţi în alte judeţe”, a declarat Klara Şerbănoaica.  

În prezent, gradul de ocupare în centrele de bătrâni din judeţul nostru este de 100% şi chiar depăşit. Numai la centrul Bâlteni, capacitatea este depăşită cu şapte persoane, la Târgu Cărbuneşti cu două persoane iar la Suseni cu o singură persoană.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: