Budăi și Weber le-au spus sindicaliștilor să nu mai dea speranțe pe legea 197

Întâlnirea dintre liderii sindicali din CE Oltenia și ministrul muncii, la sediul PSD din București, nu aduce nicio schimbare în ceea ce privește aplicarea legii 197. 


Mai mult, conform unor surse sindicale, ministrul Marius Budăi și liderul PSD Gorj Mihai Weber nu au dat asigurări că se va rezolva problema pentru care minerii și energeticienii protestează de luni de zile.

Bă mai mult, ei le-au spus să nu le mai dea oamenilor speranțe. După discuții de zeci de minute s-a ajuns la concluzia că ceea ce trebuia făcut s- a făcut, adică recurs în favoarea legii la înalta Curte de Casație și Justiție, acțiune depusă de Sindicatul ”Energia”.

”Amândoi, Weber și Budăi, au mai cerut să se aștepte, să vadă, să studieze exact…, dar în niciun caz nu au oferit o soluție”, explică un sindicalist. 


Culmea este că înainte să fie ministru al muncii, Marius Budăi declara că Legea 197 este bună și părea că știe exact ce trebuie făcut astfel încât aceasta să fie aplicată, iar acum este o problemă în analiză de aproape un an.

Aplicarea Legii 197 ar duce la pensionarea câtorva mii de mineri și energeticieni. 

Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: