Buget de criză la Primăria Târgu Jiu

Bugetul municipiului Târgu Jiu va fi supus aprobării Consiliului Local, luni. Primarul Marcel Romanescu spune că cea mai mare parte din acești bani va fi alocată pentru asigurarea cofinanțărilor proiectelor pe fonduri europene, dar și pentru continuarea investițiilor aflate în derulare.

O sumă destul de importantă va fi alocată pentru plata TVA-ului privind cele 11 troleibuze noi, care urmează să ajungă la Târgu Jiu. Edilul spune că este vorba de aproximativ 5,6 milioane de lei. Bugetul nu este unul promițător, anul acesta fiind unul de criză.

”Urmează ca luni să fie convocată ședința de îndată pentru aprobarea bugetului. Avem un termen de 23 aprilie. Nu cred că vor fi probleme. O mare parte din acești bani se duce în direcția pentru asigurarea cofinanțărilor proiectelor pe fonduri europene. Sunt sume destul de mici. Numai TVA-ul pentru cele 11 troleibuze este de peste 50 de miliarde de lei vechi. Vom asigura finanțarea pentru lucrările aflate în execuție”, a spus Romanescu.

Romanescu mai speră că nu va avea probleme cu banii în acest an. ”Suntem obligați să proiectăm bugetul pentru a ne ajunge pe perioada întregului an. Autoritatea Publică Locală își rezervă dreptul de a face rectificări pe perioada anului și asta vom face. Și anul trecut am făcut, în funcție de nevoile pe care le constatăm”, a mai afirmat edilul.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: