Bugetul comunei Turburea a trecut cu chiu, cu vai

Consilierii locali din Turburea au votat bugetul comunei după mai bine de patru ore de dezbateri. Asta după ce au întors pe toate părţile toate punctele propuse de primarul Ion Bârcă, ştergând anumite investiţii şi propunând altele. Cu chiu, cu vai, în urma avertizărilor transmise de Instituţia Prefectului, bugetul a trecut, urmând ca angajaţii primăriei, profesorii şi însoţitorii persoanelor cu handicap să îşi primească banii în această săptămână.

Consilierii locali au lungit şedinţa programată vineri la ora 16.00 până la patru ore, iar în final şi-au dat acordul, punându-şi însă amprenta pe bugetul gândit de primarul Ion Bârcă. Investiţia de patru miliarde lei, ce reprezenta asfaltarea satului Poiana de Sus a fost înlocuită cu studii de fezabilitate pentru reabilitarea unui castel şi pentru introducerea gazelor în acest sat. „A trecut bugetul. A fost votat de consilierii locali. Cu toate acestea au fost cam răutăcioşi în sensul că au tăiat asfaltarea de la Poiana de Sus de patru miliarde ca să facem studii de fezabilitate pentru reabilitarea unui castel şi ca să băgăm gaze în acest sat. Eu nu cred că este momentul să facem acum acest studiu pentru că oamenii nu îşi mai permit acum să bage mâna în buzunar şi să scoată 50 de milioane pentru acest proiect”, spune Ion Bârcă. La faţa locului, la şedinţa care a început la ora 16.00 şi s-a terminat seara, la orele <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />20.00 a fost prezent şi reprezentantul Instituţiei Prefectului, Liviu Diaconescu. „A fost prezent din partea Prefecturii Gorj şi domnul Liviu Diaconescu, care le-a spus că este un lucru normal să se voteze bugetul şi a rămas şi dânsul surprins de ce se poate întâmpla. Cred că apelul făcut de Instituţia Prefectului, precum şi mediatizarea acestei situaţii a contribuit la votarea bugetului de cei 13 consilieri locali”, menţionează primarul Bârcă din Turburea. În aceste condiţii profesorii, angajaţii primăriei şi însoţitorii persoanelor cu handicap, care nu şi-au mai luat banii din luna ianuarie au şansa să îşi primească salariile în această săptămână, cel mai probabil miercuri.

SOLUŢIE

Problematică rămâne însă situaţia din Glogova, unde bugetul nu a fost votat în decursul a trei şedinţe consecutive. Dacă primarul din Turburea a făcut vâlvă, rimarul Ion Şalapa din Glogova a ţinut mai mult timp această situaţie sub tăcere, iar acum nu ştie când va fi programată următoarea şedinţă de consiliu local. În acest timp oamenii trebuie să vină la serviciu fără bani în buzunare, aşteptând ca situaţia să se rezolve. Mai mult decât atât, cadrele didactice, unele dintre acestea fiind nevoite să facă naveta de la zeci de kilometri, au doi reprezentanţi în Consiliul Local Glogova.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: