Bugetul Gorjului, aprobat fără votul pedeliştilor

Proiectul de hotărâre privind aprobarea repartizării sumelor de bani aflate la dispoziţia Consiliului judeţean Gorj către localităţi a fost aprobat în şedinţa extraordinară de vineri fără a fi votat de pedelişti. Consilierii aflaţi în opoziţie spun că fondurile nu au fost alocate în mod corect, întrucât multe dintre investiţiile anumitor primării, care au primit finanţare, nu şi-au rostul într-o perioadă de criză.

Consiliul Judeţean Gorj a repartizat pe unităţi administrativ – teritoriale cota de 20% din sumele şi cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiectele de infrastructură care necesită cofinanţare locală pentru anul 2012. Consilierii aflaţi în opoziţie nu au fost de acord cu modul în care au fost  împărţiţi banii de către Ion Călinoiu. Pedeliştii spun că foarte multe primării au primit bani pentru finanţarea unor proiecte ce nu şi-au rostul în această perioadă de criză. “Toţi consilierii PDL au votat împotriva bugetului pentru că nu s-a făcut o echilibrare a fondurilor repartizate primăriilor. Ni se părea normal să fi fost realizată o prioritizare a proiectelor. A repartiza banii pe ideea “primul venit, primul servit” nu cred că este corect. Sunt multe primării care au primit finanţare pentru anumite proiecte care nu sunt prioritare într-o perioadă de criză cum ar fi: realizarea de baze sportive sau reabilitarea unor şcoli”, a declarat Tiberiu Trotea, consilier judeţean PDL.

Împărţirea a fost partizană

Consilierul judeţean Ionel Manţog este de părere că împărţirea banilor a fost una partizană. “Este evident că împărţirea este una partizană, nu este posibil ca la Fărcăşeşti să nu dai nici un ban şi la alte localităţi să dai miliarde”, a declarat Ionel Manţog. Pedelistul spune că la Guvern uşile au fost închise pentru toţi primarii, spre deosebire de Consiliul Judeţean. “La Guvern toţi primarii au avut uşile deschise. Ba chiar Primăria Târgu Jiu a beneficiat de mai mulţi bani de la bugetul de stat decât alţi primarii PDL din ţară”, a mai menţionat consilierul judeţean. La rândul său Ion Călinoiu spune că banii au fost împărţiţi după ce au avut loc consultări cu primarii. “Nemulţumirea primarilor este şi nemulţumirea mea în acest an. Sunt sume foarte mici. Fondurile au fost diminuate prin lege, iar eu nu am cui să mă plâng. Banii au fost împărţiţi după ce ne-am consultat cu primarii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

„Până la urmă Consiliul Judeţean este politic. Ei s-au regăsit pe o listă, nu sunt aleşi uninominal, ci pe lista unui partid. Votul în CJ este un vot politic. Suntem în alianţă şi e normal să votăm alături de PSD“.

Dian Popescu, lider PNL Gorj

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: