Bugetului municipiului Târgu Jiu, atacat de opoziţie

Consilierul local Eduard Berca a declarat că va ataca proiectul de buget al municipiului despre care spune că „este construit discreţionar şi după interesele unei grupări“. Acesta a mai spus că va ataca încă două proiecte votate în Consiliul Local.

Eduard Berca spune că municipalitatea estimează suma de 61 de milioane de lei din cotele defalcate pe venit, mai mult de 20 de milioane faţă de cât s-a încasat în 2013. Consilierul spune că în 2014 nu se anunţă mari minuni pentru a avansa venituri atât de mari şi că bugetul este umflat. „Dacă previzionezi venituri suplimentare trebuie să creezi locuri de muncă şi am întrebat lucru acesta şi mi s-a spus că se face mall-ul. Ca să previzionezi 11 milioane pe hârtie şi aproape 20 în mod real înseamnă că nu trebuie să găseşti 200 de locuri de muncă, ci 2000 de locuri de muncă. Veniturile sunt umflate, doar pe hârtie şi dovada este exerciţiul din 2013“, spune acesta. Berca mai spune că sunt majorări şi la cheltuielile materiale la primăria Târgu Jiu cu un milion de lei. Acesta consideră că banii vor fi cheltuiţi în campaniile electorale din acest an.

Berca mai spune că va ataca în contencios şi proiectul privind majorarea cheltuielile făcute de ziua persoanelor vârstnice, în 2013, deoarece anul acesta consilierii au votat o creştere cu 10.000 de lei a banilor cheltuiţi anul trecut. Al treilea proiect ce va fi atacat se referă la suplimentarea punctelor de afişaj ale firmei White Point. „O firmă care solicitase reducerea tarifului pe afişaj că nu are clienţi vine acum şi cere suplimentarea de puncte pentru afişaj, de ce? Ca să avem ce afişa în campania electorală“, a mai spus Berca.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: