Sindicatele cer salarii mai mari pentru mineri. „Eu văd o dublare!”

Anul 2021 se anunță unul tensionat în sânul Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliștii sunt porniți să ceară lefuri mai mari pentru mineri și energeticieni. Ei susțin că angajații nu au nicio vină pentru pierderile tot mai mari pe care le înregistrează compania, iar munca lor grea din producție trebuie recompensată cu salarii mai mari. „Dacă mă întrebați pe mine, eu văd dublarea salariilor”, a fost reacția sindicalistului din Roșiuța, Nelu Roșca.

Pentru că salariile au tot crescut în mediul public, și cei din minerit și energie vor lefuri mai mari. Anul viitor, se va marja pe o creștere substanțială a salariilor din Complexul Energetic Oltenia, promit liderii de sindicat. “Oamenii își doresc o creștere salarială în 2021. Nu e normal ca Guvernul să limiteze creșterile salariale la agenții economici care au pierderi, dar nu din cauza salariaților sunt pierderi. Pe de o parte, au făcut reglementări și au crescut salariile în sistemul sanitar, în învățământ și nu a crescut nici nivelul învățământului, nici al funcționarilor, nici nimic deși le-au fost dublate salariile”, a spus Nelu Roșca, la Târgu Jiu TV.

Acesta a adăugat că varianta cea mai corectă ar fi ca salariile chiar să fie dublate. Ia însă în considerare situația financiară a companiei, care nu ar permite o astfel de majorare, și admite că o creștere cu cel puțin 30% ar fi cea mai decentă propunere. „Vom cere ridicarea salariilor din CEO la nivelul celor care au avut creșteri sustenabile în anul precedent. Dacă mă întrebați pe mine, eu văd dublarea salariilor. Dar cred că nu mai trebuie să discutăm de 5,10%, discutăm undeva de la 30% în sus pentru că așa mi se pare normal. În sectorul de activitate care este destul de greu, este normal să crească salariile. Să ne uităm și în jur și vedem că lucrurile sunt îndreptățite să fie creșteri de peste 30% în acest sector de activitate. Speranța moare ultima”, a mai adăugat sindicalistul de la Roșiuța.

Vizualizări: 3,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: