Oficial MFE: Tranziția de la cărbune la gaze încă nu este acceptată la nivel european

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia se bazează pe transformarea unor grupuri care funcționează pe cărbune în grupuri pe gaze. Pentru asta ar avea nevoie de sute de milioane de euro, pe care spera să îi atragă prin mecanismul M10d sau din Fondul pentru Tranziție Justă.

Un secretar de stat din Ministerul Fondurilor Europene face însă declarații năucitoare. „Lucrurile nu sunt încă stabilite, pentru că, din păcate, tranziţia aceasta de la cărbune către gaz, deşi ar putea părea soluţia câştigătoare în multe cazuri în România, încă nu este acceptată la nivel european. Se doreşte altceva, nu gazul", a spus, joi, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Adrian Mariciuc, la dezbaterea „Cu cine reclădim şi modernizăm România?”, organizată de clubantreprenor.ro şi Piaţa Presei.

Marciuc a mai precizat că hidrogenul sau alţi combustibili ar putea fi soluţia, dar acordul trebuie realizat la nivel european.

Green Deal şi Pactul Ecologic European pun foarte mare accent pe zona aceasta de combustibili verzi, de surse alternative de energie. "În acest moment nu avem vreo soluţie pentru partea aceasta, sunt într-adevăr mari proiecte, cu precădere în zona de termoficare, în zona de generare de energie, asupra cărora va urma să luăm o decizie”, a menţionat Adrian Mariciuc.

Vizualizări: 2,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: