Burlan: Cele trei complexuri vor fi sucursale

Directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a acordat un interviu Radio Infinit, subiectul fiind constituirea Complexului Energetic Oltenia. Burlan a spus că acum se aşteaptă o hotărâre de Guvern prin care se anulează înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica şi se realizează CE Oltenia. La trei luni de la această hotărâre, complexul este funcţional.

Daniel Burlan a menţionat că mai lipseşte hotărârea de Guvern, iar după aceea în 90 de zile va fi înfiinţată. Acesta a explicat şi de ce nu a fost aprobată până acum. „Cred că s-a sperat şi încă se speră că cele două mari companii vor fi constituite, acţionarii văzând dificultăţile pentru hidro“, adăugând că cel mai probabil cele 56 de opoziţii au venit examinând rezultatele financiare din 2009-2010, însă anul acesta nu a fost bun pentru hidro. „Văzând rezultatele din 2009 şi 2010 au crezut că aşa va fi mereu şi acum s-a dovedit că nu va fi aşa mereu, nu toţi anii sunt la fel“.

„CE Oltenia este viabil“

Burlan a admis că CE Oltenia este constituit ca alternativă la compania Electra. „Dacă Fondul Proprietatea şi Ministerul Economiei vor vedea că CE Oltenia este viabil poate va fi înfiinţată Electra“, a spus acesta.

Directorul SNLO a dat asigurări că acest complex va fi înfiinţat pentru că toată lumea este de acord. Burlan a lămurit şi problema privatizării. A spus că după înfiinţare vor fi listate la bursă pachete minoritare, dar acest lucru va fi pus la punct de Guvern, prin Scrisoarea de Intenţie transmisă către FMI.

Trei sucursale

Daniel Burlan nu a dezvăluit multe despre forma de organizare a companiei. Cert este că managerii vor fi selectaţi de firme de profil. „Formule de organigramă există, dar nu se ştie exact. Cele cinci funcţii de conducere vor fi pe bază de selecţie“, a spus Burlan, care a adăugat că nu crede că va fi un manager privat. „Nu cred că va fi un manager străin. Este exclus pentru că n-ar şti cel mai bine actualul sistem“. Şeful de la SNLO a spus încă că sediul complexului va fi în Gorj, la Turceni sau la Târgu Jiu şi că vor exista trei sucursale, la cele trei complexuri Turceni, Rovinari şi Craiova.

Pentru că acolo e o concentrare a resurselor umane. E undeva la mijloc. La Turceni f mulţi fac naveta din zona Craiova şi Târgu Jiu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: