Burlan explică avantajele CE Oltenia

Directorul SNLO, Daniel Burlan, aşteaptă, la fel ca şi ceilalţi directori ai companiilor din Complexul Energetic Oltenia, primirea unui ordin de la Ministerul Economiei pentru stabilirea unei comisii care să coordoneze următorii paşi spre înfiinţare. Între timp, Burlan explică avantajele acestui tip de reorganizare a sistemului energetic.

Burlan a acordat un interviu pentru postul de televiziune Gorj TV în care a declarat că odată cu fuziunea tuturor companiilor, CE Rovinari, CE Turceni, CE Craiova şi SNLO, toate acestea vor suporta costurile de reconstrucţie ecologică a terenurilor unde nu se mai exploatează. Aceasta este o problemă mai veche a SNLO, care spune că nu e corect să fie singura care plăteşte. Printre alte avantaje, Burlan enumeră accesarea de credite şi un capital mai are al societăţii.  

„Sunt mai multe avantaje, de care a vorbit şi Ministerul, un capital mai mare al societăţii, poţi accesa credite mai uşor, poţi să investeşti în alte domenii, se pune problema alocării de certificate verzi pentru energia produsă de eoliene, poţi să-ţi faci parcuri de eoliene. Până la urmă, înseamnă o stabilitate a locurilor de muncă“. Burlan a explicat şi riscurile. „Se punea problema renunţării la unele perimetre miniere de care aveam nevoie mai târziu, se punea problema renunţării la unele grupuri energetice care nu reuşeau să-şi facă programul“, a spus Burlan.

VEŞTI

Nici Complexul Oltenia nu va scăpa însă de la închidere minele de subteran. „Activitatea de subteran este păstrată mai mult ca activitate socială şi care produce pierderi. La Turceni, la Tehomir activitatea va fi oprită la fârşitul anului cât şi la cele două mine de la Motru, Lupoaia si Ploştina producţia de subteran va înceta în martie 2013“, a explicat directorul SNLO.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: