Burlan: Trebuie renegociat planul de restructurare

Fostul director Daniel Burlan a declarat într-o emisiune că planul de restructurare al CE Oltenia ar trebui renegociat. El crede că ar fi argumente pe care România să le dea Comisiei Europene. ”Cu toată responsabilitatea spun nu se poate fără fără cărbune de la CEO. Cred că nici o bună perioadă după 2025”, a spus acesta.


CE Oltenia va fi istorie în 2025, conform planului de restructurare al companiei. Însă acest plan s-a făcut în mandatul lui Burlan, dar acum crede că înțelegerea poate fi schimbată. 


”În anul 2022 am fost solicitat de către primul ministru să găsesc soluții pentru mărirea capacității la CEO, ori atunci aveam obligația să închidem grupul 7 Turceni și 3 Rovinari. În 2022 aveam un program de reparații pentru grupurile care urmau să funcționeze începând cu 2023 și faptul că s-a solicitata mărire de capacitate am amânat acest reparații la grupului, 6 Rovinari, 5 Turceni. Ca să facem față acelei perioade.

Și acum ne spun închideți-le acum. În ultima scrisoare ce spune: înțelegem că a trebuit să amânați închiderea grupurilor și că nu ați dat afară oameni dar spuneți care sunt noile termene pentru punerea în aplicare a Planului de restructurare”. 

El a declarat la Gorj TV că termenii planului trebuie renegociați și să mai obținem timp….

”Trebuie renegociați termenii din planul de de restructurare, trebuie spus Comisiei Europene că dacă oprim în 2025 grupurile pe cărbune, nu știu dacă România ar avea surse să-și asigure energia. Este o situație favorabilă acum și vedem că la un anumit interval orar chiar exportam o mie și ceva de de megawați”.

Vizualizări: 1,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: