Burleanu a anunțat numele selecționerului dorit pentru Euro 2024

Răzvan Burleanu a anunțat că Edi Iordănescu este selecționerul dorit de FRF pentru preliminariile Euro 2024. În ciuda retrogradării în Divizia C a Ligii Națiunilor și a rezultatelor foarte slabe, federalii au în continuare încredere că actualul antrenor al primei reprezentative este cea mai bună variantă.

Burleanu a dezvăluit că vineri va avea loc o ședință a Comisiei Tehnice, urmată de una a Comitetului Executiv, iar apoi se va anunța decizia finală în privința selecționerului.

Cu toate că situația echipei naționale a României este una foarte grea, iar prima reprezentativă a ajuns la un nivel extrem de scăzut, foarte aproape de un minim istoric, Burleanu rămâne optimist. „Au fost demarate procedurile pentru zilele următoare. Vineri urmează o ședință a Comsiei Tehnice, apoi, raportul va fi validat de o ședință a CEx. Vrem ca la tragerea la sorți pentru Euro 2024 să știm sigur ce antrenor vom avea. Eu pot să vă zic propunerea mea, este Edi Iordănescu! Rolul nostru, ca administrație, este să oferim tot ce trebuie din punct de vedere logistic. Am încercat să scoatem maximum posibil cu orice selecționer. Dacă ne uităm la ultimele două meciuri, suntem de acord că s-a creat o coeziune la nivelul lotului. Ne dă încredere pentru campania care începe în luna martie a anului viitor, avem motive de optimism. Ce ne bucură este că nu ne-am dus mai jos de urna a 3-a în tragerea la sorți pentru Euro 2024. În ceea ce privește că în următoarea ediție a Ligii Națiunilor am retrogradat, vom întâlni echipe mai accesibile. Ce ne interesează este că în meciul cu Finlanda am văzut 9 jucători crescuți la tineret, iar cu Bosnia am văzut 7 jucători. Acești jucători trebuie să își atingă potențialul maxim campania următoare. Înaintea acestor două meciuri am avut anumite îndoieli. După al doilea meci cu Muntenegru am realizat că nu putem câștiga grupa. A fost o echipă mai bună decât noi, am pierdut 6 puncte acolo. Nu am avut nicio discuție cu Edi în care să nu văd optimismul și speranța”, a spus Răzvan Burleanu, citat de GSP.

Vizualizări: 1,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: