Bursă a locurilor de muncă pentru Spania, la Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza în luna ianuarie o Bursă a locurilor de muncă pentru femeile care vor să muncească în Spania. Este pentru prima dată când la nivelul judeţului nostru se organizează o astfel de bursă. În perioada 1 ianuarie-31 august, un număr de 130 de gorjeni au lucrat în străinătate cu contract de muncă, obţinut prin EURES.

Conducerea AJOFM Gorj a anunţat organizarea unei Burse a locurilor de muncă adresată femeilor care intenţionează să lucreze în Spania, în agricultură. Vor fi disponibile aproximativ 800 de locuri de muncă. „Pentru prima dată organizăm la Târgu Jiu o Bursă a locurilor de muncă pentru Spania. La această Bursă pot participa numai femeile care doresc să lucreze în agricultură. Încă nu am stabilit data exactă, dar bursa va avea loc în luna ianuarie a anului viitor pentru că vor fi contracte începând cu data de 15 februarie, contracte pe perioadă de muncă determinată de trei luni. Salariile vor fi în jur de 800-900 de euro/lună”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Romeo Chiriac.

În perioada 1 ianuarie-31 august 2014, AJOFM Gorj a oferit prin Serviciul de ocuparea european EURES consiliere unui număr de 377 persoane care au dorit un loc de muncă în străinătate, precum şi angajatorilor. „Din cele 377 de persoane mediate, 130 de persoane au desfăşurat o activitate în urma obţinerii unui contract de muncă în străinătate. Cele mai solicitate ţări ca destinaţie de muncă ale căutătorilor de locuri de muncă au fost Franţa, Danemarca, Spania, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, iar cele mai solicitate meserii au fost de muncitor necalificat în agricultură, lucrător în domeniul hotelier, inginer şi asistent medical”, a mai precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: