Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, în septembrie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi în data de 25 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Conducerea instituţiei speră să poată pune la dispoziţia absolvenţilor aproximativ 500 de locuri de muncă. De asemenea, se face apel la agenţii economici să participe la această acţiune.

Peste 1000 de absolvenţi şi-au depus dosarele în vederea obţinerii indemnizaţiei de şomaj. „Până în prezent au fost depuse 1400 de dosare, din care: 1212 sunt dosare depuse de către absolvenţii de liceu, 35 absolvenţi de şcoală postliceală, 30 absolvenţi de şcoală profesională şi 123 de persoane absolvenţi cu studii superioare. Aşteptăm ca în continuare să se prezinte şi cu cel de-al doilea dosar, dosar care le va conferi dreptul de a beneficia de indemnizaţie de şomaj. Vor beneficia de o sumă de 250 de lei lunar, timp de şase luni. Se mai pot prezenta absolvenţii cu studii superioare, precum şi cei aflaţi în situaţie de corigenţă, după ce îşi vor clarifica situaţia şcolară”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Conducerea instituţiei speră să poată pune la dispoziţia absolvenţilor aproximativ 500 de locuri de muncă. „Bursa pentru absolvenţi are loc pe 25 septembrie, o vom mediatiza intens în perioada următoare. Am început deja să ne deplasăm la agenţii economici pentru a identifica locuri de muncă vacante pentru a satisface doleanţele absolvenţilor. Sperăm ca şi anul acesta să ne autodepăşim, să realizăm o plasare mai mare decât am realizat-o anul trecut. Atunci, din cei 417 absolvenţi prezenţi la Bursă au fost angajaţi 277 absolvenţi. Noi venim şi în sprijinul agenţiilor economici care angajează absolvenţi prin acele subvenţii pe care le oferim. Sperăm să avem 400-500 de locuri de muncă la această bursă pentru absolvenţi”, a mai precizat Chiriac.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: