Târgu Jiu: Jumătate din străzi, sparte pentru lucrări

Autorităţile locale din Târgu Jiu spun că aproape jumătate din străzile de la nivelul municipiului au fost sparte pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare.

Primăria a prevăzut în bugetul pe anul 2015 suma de 1.2 milioane de lei pentru refacerea părţii carosabile şi pentru restul lucrărilor adiacente, dar admite că banii nu vor ajunge nici măcar pentru recondiţionarea marilor bulevarde. Pentru a reface restul străzilor, administraţia spune că vrea să atragă fonduri extrabugetare în următorii ani. „Cam 45% din străzile principale ale municipiului Târgu Jiu sunt sparte pentru a fi puse în operă toate acele reţele privind alimentarea cu apă potabilă, înlocuirea reţelelor de canalizare. Este vorba de bulevardul Constantin Brâncuşi, strada Tineretului, Vasile Alecsandri, prelungire Brâncuşi, 14 Octombrie, bulevardul Ecaterina Teodoroiu, bulevardul Nicolae Titulescu, 1 Decembrie. Toate aceste străzi sunt prinse în programul de reabilitare, o parte din bugetul local pentru perioada 2015, restul fiind elaborate documentaţiile pentru a fi prins în acel plan integrat, însemnând atragerea de fonduri europene, etapa 2014-2020. În special bulevardele principale vor fi finanţate din bugetul local, urmând după obţinerea autorizaţiilor de construire să fie supuse licitaţiei”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Directorul Marius Ionescu a mai spus că sunt 54 de străzi afectate de lucrări pentru care primăria elaborat studii de fezabilitate. Primele 6 străzi vor fi reabilitate din fonduri de la bugetul local.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: