Butan: Liberalii din Drăguţeşti refuză să intre în consiliu

Gheorghe Butan, consilierul local cu atribuţii de primar la Drăguţeşti, crede că Partidul Naţional Liberal nu mai are nicio şansă să-şi refacă numărul de consilieri locali în localitate după ce a luat hotărârea să excludă patru persoane din Consiliul Local. Butan spune că mai sunt trei liberali pe lista de supleanţi şi că doar unul vrea să intre în Consiliul Local. Cât îi priveşte pe ceilalţi trei consilieri de pe la alte formaţiuni politice, aceştia nu ar face niciodată înţelegeri cu PNL, spune primarul de la Drăguţeşti.

Rep.: Au intrat supleanţii de la PNL în Consiliul Local Drăguţeşti?

G.B.: Vineri a fost şedinţă de Consiliu Local şi nu a fost pe ordinea de zi validarea niciunui consilier supleant, că nu le-a venit nimeni. Partidul nu ne-a trimis nicio adresă, nimic. Nu se mai poate reface niciodată numărul de consilieri, pentru că nu mai sunt. Au dat patru afară, nu mai sunt pe lista de supleanţi decât trei, iar din ăştia trei nu vrea să vină în Consiliul Local decât unu. Nu vor să vină, nu vor să se bage, din câte am înţeles. Nici măcar consilierul care este şofer pe microbuzul şcolar nu vrea să intre în Consiliul Local. Omul a spus că nu vrea. Cert este că, deocamdată, Partidul Naţional Liberal nu ne-a trimis nicio adresă.

Rep.: În momentul acesta, câţi consilieri locali sunt la Drăguţeşti?

G.B.: Partidul Naţional Liberal mai are cinci consilieri din nouă, PSD are trei consilieri şi mai sunt trei de la diferite partide. Un consilier este de la PPDD, unul de la UNPR şi unul este independent. Înainte de excluderi, PNL avea la Drăguţeşti nouă consilieri locali. Nu vor mai reface ei niciodată numărul de consilieri locali. Ei au alte treburi, nu au timp de treburile comunei.

Rep.: Există vrea şansă ca cei trei consilieri de la alte partide să facă vreo înţelegere cu PNL?

G.B.: Eu sunt suspendat de la vechiul loc de muncă. Dacă ar fi să se întâmple, cu drag şi plăcere mă duc înapoi că am unde şi mă aşteaptă oamenii. Au tot dreptul să încerce, dar eu vă spun că nu o să reuşească. Pe cei trei de la celelalte partide nu au nicio şansă să-i atragă de partea dumnealor pentru că cel de la UNPR este în alianţă cu PSD, independentul are minte multă şi e om care ştie capacitatea de muncă şi a mea, şi a contracandidatului meu, nu vor fi astfel de probleme. 

Vizualizări: 852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: