Marciuc: Monitorizăm foarte atent acţiunile administraţiei CEO

Federaţia "Univers" lasă administraţia CE Oltenia să găsească soluţia viabilă pentru a scoate compania din impas. Prim-vicepreşedintele Adrian Marciuc a spus că federaţia va monitoriza acţiunile administraţiei în demersurile pentru eficientizarea companiei. În acelaşi timp, Marciuc se dezice de declaraţiile colegilor de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) şi îi transmite lui Gabriel Căldăruşe că nu este cazul să treacă la "gesturi extreme", aşa cum a anunţat liderul SMEO.      

Reporter: Aţi avut o primă întâlnire cu managerul CE Oltenia după anunţarea rezultatului financiar pe 2015. Ce v-a comunicat?

Adrian Marciuc: Am fost 8 preşedinţi de sindicat la şedinţă. Au fost discuţii în jur de 2 ore pe această temă, discuţii foarte bune, am atins toate problemele. Ni s-a explicat şi de acele provizioane, ni s-a explicat de ce societatea are atâta pierdere. Am înţeles că sunt şi lucruri care nu s-au provizionat până acum, deci nişte pierderi din anii trecuţi, dar domnul director general a dus totul la zero, cum spune dânsul, să avem un punct de plecare zero de acum în colo. Noi monitorizăm foarte atent activitatea şi tot ce lucrează administraţia referitor la planul de eficientizare şi restructurare. Ni s-a cerut un răgaz pentru sfârşitul lunii februarie să se încheie aceste discuţii. Planul de restructurare, eficientizare, are la bază şi o reorganizare a tuturor diviziilor, Minieră, Energetică.

Rep.: Se pune problema disponibilizării de personal în acest plan al administraţiei?

A.M.: Aşteptăm cu interes, pentru că nu ni s-a precizat clar dacă acest program de restructurare şi eficientizare presupune şi disponibilizări de personal. Am întrebat, nu ni s-a răspuns concret. În funcţie de cum iese acest plan, vom fi informaţi. Acest plan se va discuta cu noi, putem să avem propuneri. Aşteptăm cu interes şi foarte atenţi măsurile ce vor fi luate de complex.

Rep.: Aveţi vreo propunere?

A.M.: Vedeţi dvs.... Nu putem spune nici dacă compania pentru 2016 îşi propune să iasă pe zero, sau să iasă pe profit, sau să recupereze din acea pierdere cât se poate. Lăsăm specialiştii de la centrul CEO să lucreze. Ni se va pune pe masă acest plan, vedem şi noi ce conţine şi pe parte socială, şi pe parte administrativă şi vom decide. Este bun, nu este bun, mai trebuie lucrat la el. Deocamdată aşteptăm, monitorizăm în continuare aceste acţiuni.

Rep.: Cum vedeţi declaraţiile colegilor din federaţie, de la SMEO? Au anunţat gesturi extreme?

A.M.: Eu sunt mandatat să vorbesc în numele Federaţiei Univers ca prim-vicepreşedinte. Domnul Căldăruşe a vorbit în numele SMEO, dar federaţia, deocamdată, are alt punct de vedere. După cum am spus, federaţia monitorizează acest plan de eficientizare. Este informat şi preşedintele Mureşan despre acest plan. După părerea mea, nu avem nevoie acum de altfel de gesturi, de aceste probleme, pentru că nu ştim deocamdată, poate unii dintre noi doar bănuiesc, sau fac bănuieli, la viitorul Complexului Energetic Oltenia. Eu spun că nu e normal. Nu putem să ieşim în faţă pentru că nu avem nimic pe hârtie, nu ştim nimic. Dar, din discuţiile avute cu directorul general se pare că lucrurile vor merge pe un făgaş mai bun, având în vedere şi declaraţia ministrului Grigorescu, că fără cărbune nu se poate.

Vizualizări: 916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: