Ca la Bolboşi la nimeni: au centrală termică dar nu-i dau drumul

Cu o investiţie de mai bine de 800 de milioane de lei vechi ce constă în renovarea şi modernizarea şcolii generale din Ohaba, elevii îngheaţă de frig în clase. Deşi a fost instalată în luna decembrie, centrala termică nu a fost pusă în funcţiune până acum de autorităţile locale.

Peste 150 de copii sunt nevoiţi să stea cu gecile pe ei în timpul orelor pentru că nu este căldură în şcoală. Şcoala are centrală dar nu i-a dat nimeni drumul.

„Mi-au îngheţat mâinile şi mă dor de la frig”

Învăţătoarea unei clase afirmă că au fost zile cânt din cauza gerului unii elevi nu au putut venii la şcoală.  „Mi-au îngheţat mâinile şi mă dor de la frig. În fiecare zi e frig în clasă”, afirmă un elev din clasa întâi, zgribulit de frig.

Singura sursă de încălzire în clase este câte un calorifer electric, care abia face faţă frigului. „Avem un calorifer pe care îl ţinem în priză tot timpul, dar se încălzeşte suficient de mult încât copii să-şi dea gecile jos. Asta e, şi noi şi elevii trebuie să stăm îmbrăcaţi în clase”, afirmă Loredana Geosu, învăţătoarea claselor I-III din Ohaba.

Îi dau drumul la vară

Viceprimarul comunei Bolboşi mărturiseşte faptul că numai centrala a costat peste 400 de milioane de lei vechi.  Întreaga investiţie de la şcoala din Ohaba se ridică la aproximativ 800 de milioane de lei vechi. Întrebat de ce nu a fost pusă în funcţiune până centrala termică, viceprimarul comunei Bolboşi, Dumitru Mituică afirmă că „Nu am putut da drumul centralei pentru că a trebuit să-i facem o locaţie separată, nu o puteam lăsa în ploaie”. Până când autorităţile locale din Bolboşi se vor gândii că este timpul să dea drumul centralei termice, elevii şcolii din Oahaba nu au decât să îngheţe de frig în clase.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: