Cabanieri: Nu cred că o să avem mai mult de 20% grad de ocupare

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, însă rezervările la munte ssunt foarte puține în acest an. Turiștii nu au preferat să petreacă de Paște la Rânca, lucru confirmat de cabanieri. Până în acest moment, gradul de ocupare în stațiunea din Gorj este de abia 20%.

Deși pârtiile de schi sunt încă funcționale, stațiunea Rânca nu este destinația aleasă de turiști de Paște.  Cabanierii se plâng că numărul turiștilor a scăzut drastic. Stațiunea este rezervată în proporție de doar 20 de procente, chiar dacă ofertele sunt unele avantajoase.

”Rezervările făcute de Paște sunt foarte puține. Nu cred că se va depăși pragul de 20% privind rezervările din Rânca anul acesta. Indiferent că încă mai există zăpadă pentru schi, să știți că prețurile nu le-am mărit cu nimic față de ultimii 2-3 ani de zile. Avem la 480 de lei de persoană, trei nopți de cazare cu mic dejun și masă festivă. Cred că nu este foarte scump, mai ales că ai totul la dispoziție”, a spus Constantin Pănescu, cabanier.

Pentru cei care au ales să petreacă Paștele la Rânca, proprietarii cabanelor și pensiunilor au pregătit bucate alese.

”Avem miei la proțap, chiar dacă sunt mai scumpi, avem și miel la cuptor, drob, aperitiv, o să avem tot ce trebuie pentru o masă specială de Paște. O să facem și sarmale. Punem pe masă bucate alese, astfel încât turiștii să se simtă ca acasă”, a mai adăugat Pănescu.

În stațiunea montană este și o biserică pentru credincioși, astfel încât sărbătorile să fie la fel ca acasă.  

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: