Cabine de vot în biroul secretarei

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale au intrat în linie dreaptă. În Gorj vor fi amenajate 388 de secţii de votare, dintre care 73 vor avea un caracter special. În zece cazuri edilii au decis amenajarea secţiilor chiar în sediul primăriilor.

Harababura este la ea acasă la Primaria Teleşti, unde în jurul prânzului nici primarul şi nici viceprimarul nu erau în instituţie. Mai mult, niciunul dintre funcţionarii rămaşi nu au putut să dea un punct de vedere cu privire la criteriile pe baza cărora a fost ales spaţiul de amplasare a secţiei speciale. „Nu ştiu unde ar trebui să fie secţia, ce condiţii ar trebui să îndeplinească. Nu stiu ce să vă spun. Eu sunt de doar un an aici”, se apără consilierul personal al primarului. După mai multe telefoane date de consilierul personal al primarului, doar doar l-o găsi în vreun birou pe secretarul instituţiei care să îl scoată din încurcătură, secretarul ne lămureşte. „Domnul primar a hotărât ca secţia specială să fie într-un birou din sediul primăriei. Am avut de ales în altă parte, dar în celelalte sate aveam secţii. E obligatoriu să avem o secţie specială, dar nu ştiu ce să vă spun care e motivul pentru care trebuie să avem secţia specială. Discutaţi cu domnul primar!” , spune secretarul primăriei Teleşti, cel care ar trebui să se ocupe de legalitate în instituţie.

Cotârlău: „Dacă cineva vine cu o idee mai bună, eu nu am obiecţiuni“

Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa, a luat decizia de a amenaja secţia specială în biroul secretarei. „Secţia specială este în birou la secretară pentru că acolo avem cameră de supraveghere, e la drumul naţional şi uşor de găsit dacă sunt cetăţeni care vor să vină să voteze”, motivează primarul Cotârlău. Edilul de la Scoarţa susţine că nu a avut alt spaţiu unde să amenajeze secţia de votare specială. „La Primărie avem sistem de supraveghere video şi ni s-a spus de un specialist IT, că este conform cerinţelor. Calculatorul este chiar la mine în birou, dar o să-l dau în primire specialistului.  Dacă cineva vine cu o idee mai bună, eu nu am obiecţiuni”, a mai adăugat Cotârlău.     

„Aici s-au făcut alegeri de când sunt eu“

Şi la Glogova secţia specială va fi amenajată tot în primărie. Ion Şalapa, primarul comunei Glogova, spune că a luat decizia ca secţia specială să fie tot în primărie, pentru că acolo mai este o secţie de votare. „La noi au fost secţii în primărie de mult. Aici s-au făcut alegeri de când sunt eu. Şi cetăţenii care vor fi în localitate, dar care nu au domiciliu în Glogova, pot să vină împreună cu rudele la vot”, susţine Ion Şalapa. Edilul de la Glogova a găsit repede şi o rezolvare, dacă cineva crede că va influenţa votul, poate să îl trimită acasă în ziua alegerilor. „Eu trebuie să mă ocup de buna organizare a alegerilor, dar dacă cineva crede că voi influenţa electoratul să mă trimită acasă că nu mă supăr”, a mai adăugat edilul de la Glogova. Secţii speciale în incinta primăriilor vor mai fi organizate şi la Cătunele, Dăneşti, Fărcăşeşti, Polovragi, Runcu şi Săcelu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: