Cabinet stomatologic înfiinţat la Unitatea de Primiri Urgenţe

La Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean va funcţiona în curând şi un cabinet stomatologic. Cu toate că la nivelul spitalului există un astfel de cabinet care asigură urgenţele, legislaţia precizează faptul ca urgenţele stomatologice să fie făcute la Unităţile de Primiri Urgenţe. Principala problemă este personalul, astfel încât, în lipsa unui medic, cabinetul va fi închis.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a luat decizia înfiinţări unui cabinet stomatologic la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru că aşa sunt cerinţele Ministerului Sănătăţii. Problemele vor apărea atunci când vor începe să caute medici pentru acest cabinet. „Conform legislaţiei în vigoare, în acest moment, la Unitatea de Primiri Urgenţe trebuie să funcţioneze şi un cabinet stomatologic pe care noi nu l-am prevăzut. Există un astfel de cabinet în altă locaţie a spitalului. Am reuşit să improvizăm un spaţiu pentru acest cabinet, l-am structurat special şi deja am început lucrările de renovare şi reamenajare a spaţiului respectiv şi sperăm să fie gata cât mai repede. Noi ne dorim să asigurăm aici urgenţele stomatologice la orice oră din zi şi din noapte, adică să fie aici în permanenţă un medic stomatolog”, a declarat Florin Mergea, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Cabinet înfiinţat pe hârtie?

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă funcţionează în prezent un cabinet stomatologic de urgenţă în locaţia Spitalului 700 însă programul este aici de luni până vineri între orele 8.00 şi 15.00. Mai mult, Mergea nu ştie dacă medicul de la cabinetul de la spitalul 700 va fi mutat la UPU sau dacă pacienţii vor fi primiţi în continuare la spitalul 700. „Nu ştim ce se va întâmpla şi este prea devreme să luăm decizii. Acest cabinet funcţionează cu un singur medic stomatolog care are un program bine stabilit. După ce vom deschide cabinetul de la UPU, ne vom hotărî ce facem. Nu există decât două posibilităţi. Ori mutăm medicul de aici acolo ori va rămâne în continuare aici dacă vor fi foarte mulţi pacienţi. Oricum, important este să avem pacienţi pentru a avea servicii medicale şi pentru a primi bani să plătim medicii. Cel mai important este să găsim medici dispuşi să lucreze în spital”, susţine Florin Mergea.  

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu are angajat un singur medic stomatolog care lucrează cu aparatură care are o vechime de zeci de ani.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: