Calancea: „Campionatul de anul acesta este foarte slab”

Antrenorul celor de la CSU Braşov, Dan Calancea, a felicitat după meci echipa gazdă apreciind victoria ca fiind meritată şi precizând că Braşovenii urmăresc în acest sezon consolidarea pepinierei proprii: „Felicit echipa din Rovinari, a câştigat meritat. Am reuşit să punem probleme în primele două sferturi după care am căzut total. Pentru noi, mai important acest sezon şi cel care urmează este să dezvoltăm pepiniera noastră, avem campioni la minibaschet la juniori 2, 3 şi U 20. Din păcate, pentru foarte multe echipe situaţia economică mondială şi-a pus amprenta asupra evoluţiei lor”.

Calancea crede că nivelul campionatului este foarte slab în acest sezon, aspect vizibil chiar la cele două echipe care s-au confruntat în această etapă la Târgu Jiu: „Campionatul de anul acesta este foarte slab. Atât echipa din Târgu Jiu cât şi a noastră sunt mai slabe decât anul trecut. Enorm de mult a scăzut nivelul în divizia A. Cu excepţia echipei din Mediaş care s-a întărit, celelalte echipe sunt mult mai subţiri, şi ca individualităţi şi financiar”.

Tehnicianul braşovenilor crede că nivelul scăzut al campionatului vine şi din calitatea scăzută as jucătorilor români, la nivel de juniori nefiind încă speranţe prea mari de îmbunătăţire a situaţiei: „Eu am susţinut cu vehemenţă folosirea în permanenţă a doi jucători români pe teren şi recunosc că am greşit. Potenţialul jucătorilor români este foarte scăzut şi ce vine din urmă este şi mai trist. Vom avea o perioadă de 5-7 ani foarte grea la juniori. 80 % din jucătorii români care activează în acest moment în divizia A au o valoare destul de modestă”.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: