Căldăruşe s-a răzgândit. Face alegeri pentru preşedinţia SME Rovinari!

Liderul sindical Gabriel Căldăruşe a minţit public spunând de mai multe ori că nu are rost să fie organizate alegeri şi pentru funcţia de preşedinte al Sindicatului Mine Energie Rovinari, pe care o ocupă interimar, deoarece oricum organizaţia va fi absorbită într-un sindicat majoritar din cadrul CE Oltenia. Cel mult, dacă-l va lăsa Ion Ruşeţ, va candida pentru preşedinţia sindicatului rezultat în urma fuziunii, spunea el. Acum, după ce şi-a aranjat apele, punând în funcţii ce lideri, vicelideri şi şefi de departamente a vrut, a hotărât că ar putea fi organizate alegeri. În plus, a pus mâna şi a citit statutul sindicatului pe care îl conduce şi a aflat de acolo că ar avea 60 de zile la dispoziţie să facă alegeri pentru preşedinte. Termenul expiră pe 11 septembrie, astfel că membrii SMER sunt chemaţi la urne să-şi aleagă preşedintele.

Funcţia ocupată de Gabriel Căldăruşe în cadrul Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER) va fi scoasă la concurs, alegerile fiind fixate pe 11 septembrie. Acum câteva zile au avut loc alegeri pentru funcţiile de lideri de grupă sindicală şi de departamente. Gabriel Căldăruşe va avea contracandidaţi, dar nu unii cu şanse serioase. Cel care putea să candideze împotriva sa este Gabriel Bălăceanu, însă el a fost „aranjat“, ocupând o funcţie la Departamentul Rovinari. 

Căldăruşe, un lideraş mincinos

Iniţial, Căldăruşe a spus că acest sindicat va fuziona cu celelalte din Federaţia Univers pentru a forma o organizaţie majoritară în CE Oltenia şi că nu-şi au sens alegerile pentru şef. „Vor fi alegeri pe departament. Nu vor fi alegeri pentru preşedinte. Acest sindicat nu va mai avea preşedinte odată cu contopirea celorlalte sindicate din Univers. Va fi un sindicat majoritar, că-i va spune SMEO, că-i va spune altfel contează mai puţin. Asta nu înseamnă că nu o să candidez la sindicatul majoritar şi reprezentativ“, declara Gabriel Căldăruşe acum două săptămâni.

Gabriel Căldăruşe a revenit asupra deciziei şi organizează alegeri pentru preşedinţia SMER, nu a sindicatului reprezentativ. Schimbarea denotă o consecventă neseriozitate, demonstrându-se că actualii sindicalişti sunt morţi după funcţii. Astăzi are loc o conferinţă a SMER, unde se va discuta şi despre data alegerilor, dar şi despre modificarea statutului pentru a permite formarea unui sindicat majoritar. „Avem pe ordinea de zi validarea celor aleşi în 19, respectiv 22 august, modificarea statutului SME Rovinari şi stabilirea calendarului pentru alegerea preşedintelui şi diverse. În data de 11 septembrie este termenul limită pentru alegerea preşedintelui“, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Statutul SMER spune că la 60 de zile de decizia instanţei de înfiinţare a organizaţiei trebuie să fie ales preşedintele. „Statutul sindicatului reglementează că în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti şi înscrierii în registrul special trebuie organizate alegeri la preşedinte“, explică Ion Ruşeţ. Statutul SMER era valabil şi când a anunţat că nu este nevoie de alegeri pentru preşedinte. Posibilitatea ca Gabriel Căldăruşe să câştige este acum mai mare, dat fiind că anterior au fost alegeri pentru funcţiile de lideri şi vicelideri de grupă sindicală şi pentru cele patru departamente. Posturile au fost ocupate de persoane agreate de acesta, fiindu-i mai uşoară accederea în fruntea SMER.

Concluzia este că nu există diferenţe între felul în care se puneau şefii de sindicate pe vremea lui Marin Condescu faţă de cum se pun acum. Ba mai mult, liderii de la Univers mint în spaţiul public cu o lejeritate îngrijorătoare.

CONTRACANDIDAT

A apărut şi primul contracandidat al lui Gabriel Căldăruşe. Este vorba despre liderul de la Mentenanţă, Gheorghe Peptan. „Da, voi candida împotriva lui Gabriel Căldăruşe şi am anunţat acest lucru de două luni“, a confirmat acesta. Căldăruşe a menţionat că oricine este liber să candideze împotriva sa.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: