CE Oltenia a redus drastic livrările către RAAN Severin

Complexul Energetic Oltenia pune presiune pe Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin astfel încât să mai recupereze din datoriile istorice care se ridică la câteva sute de milioane de lei. Livrările de cărbune către producătorul de apă grea au fost reduse la jumătate şi vor continua să scadă, anunţă mai-marii complexului.

Reprezentanţii CE Oltenia spun că nu au reuşit să recupereze din restanţele pe care le înregistrează RAAN Drobeta Turnu Severin pentru cărbunele livrat de la carierele complexului. Drept urmare, s-a decis reducerea la jumătate a cantităţii de materie primă faţă de necesarul zilnic al unităţii mehedinţene. Mai mult decât atât, de ieri, CE Oltenia asigură doar o treime din necesarul de cărbune la nivel de unitate, anunţă directorul Diviziei Energetice a CE Oltenia, Aurel Medinţu. „N-am recuperat nimic de la RAAN. Le-am redus livrările de cărbune la 4000 iar începând de marţi o să fie de 3000 de tone pe zi din cauză că nu îşi achită din datorii. Lor le trebuie 8-9 tone de cărbune pe zi. Nu mai ştiu la cât se ridică datoriile, în fiecare zi sunt altele”, a declarat Aurel Medinţu, şeful Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia. 

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare se află în reorganizare judiciară. A intrat în insolvenţă în 2013, având datorii de 680 milioane lei. Conform situaţiei publicată pe site-ul companiei mehedinţene restanţele pe care le înregistra la acea vreme către CE Oltenia se ridicau la circa 208 milioane lei.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: