Căldăruşe şi Bălăceanu, previziuni sumbre despre CEO

Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe şi Gabriel Bălăceanu, prevăd închiderea unor unităţi de la CE Oltenia sau a întregului complex. Cei doi au preluat mesajul directorului general Laurenţiu Ciurel, care spunea că societatea ar fi trebuit să fie închisă deja. 

Laurenţiu Ciurel declara că societatea pe care o conduce pe minus de aproape trei ani a fost o bombă programată de politicieni să explodeze într-un an sau doi. Ba mai mult, el cerea o anchetă asupra modului de înfiinţare a companiei condusă de PSD. Reamintim că situaţia economică a CE Oltenia este jalnică, anul 2014 fiind încheiat cu pierderi de aproape 700 de milioane de lei.

Mesajul, preluat de la Ciurel

Mesajul lui Ciurel a fost imediat preluat de liderii de sindicat creaţi de administraţie. „Cel mai corect este să spunem adevărul salariaţilor. Din 2011, de când s-a hotărât construcţia acestei companii, această companie nu trebuia să fie sub actuala formă de proprietate a statului. De vreo doi ani de zile trebuia să fi ajuns în mâna unor privaţi“, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO.

Căldăruşe a vorbit şi despre situaţia dificilă a complexului, considerând că pierderea uriaşă realizată de Laurenţiu Ciurel este determinată de problemele din piaţa de energie. Dacă nu se face ceva, complexul va fi vândut. „Dacă nu se vor rezolva problemele, situaţia complexului va fi extraordinar de dificilă. Dacă nu facem ce trebuie, există şansa ca din forma de proprietate a acestui complex să nu mai fie a statutului, să nu mai fie statutul majoritar. Unii, în continuare, datorită unui interes, prostie, fac ca jocurile să fie favorabile pentru cei care îşi doresc acest lucru“, a spus acesta.

Un alt sindicalist din Rovinari, Gabriel Bălăceanu, îşi exprima îngrijorarea că CEO nu va rămâne în forma actuală. Mai mult, spunea că nu vede bine Işalniţa. „Nu ştiu dacă CEO va rămâne în actuala formulă. Ar însemna să rămână în complex anumite unităţi viabile şi ar însemna ca anumite perimetre şi termocentrale să dispară. Eu nu văd bine Termocentrala Işalniţa. Nu o văd bine. Ni s-a prezentat o situaţie că pot fi anumite grupuri care se... Ideal ar fi să se rămână în actuala structură“, spunea acesta.

Mitrescu: Se închide dacă rămâne Ciurel

Preşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că CEO a ajuns aşa din cauza managementului şi că se va ajunge şi mai rău dacă Laurenţiu Ciurel va rămâne director. Totodată, atrage atenţia că lipsa de viziune a echipei lui Ciurel şi un Guvern incompetent duc la reducerea activităţii complexului. „Compania se închide dacă mai rămâne director Laurenţiu Ciurel. Şi dacă mai stă Victor Ponta la Guvern. Potrivit Institutului Naţional de Statistică în 2012-2013 consumul a scăzut cu 6,5%, în 2013-2014 cu 1,9%, deci ajungem la 8%. Iar în primul trimestru din 2014 comparativ cu primul trimestru din 2015 consumul a scăzut cu 3,9%. Şi atunci, dacă în ţara asta economia nu funcţionează şi consumul a scăzut cu aproape 10%, plus managementul cu iz penal de la Complexul Energetic Oltenia, cum poate să nu afecteze compania? (...) Sunt probleme şi cu legislaţia, dar acum s-a redus taxa de injecţie. ANRE a făcut ceva, dar e nevoie şi de management“, a declarat Mitrescu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: