Căldăruşe: USMO vrea să pună mâna pe un club de fotbal şi business-uri

Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), este de părere că Marin Condescu este în spatele unor numiri  de şefi care au avut loc recent în CE Oltenia. Căldăruşe crede că Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) vrea să pună stăpânire pe cluburile sportive, dar şi pe nişte afaceri. Sindicalistul a spus că a renunţat de moment la "gesturile extreme" anunţate şi că aşteaptă să vadă bugetul CE Oltenia pe 2016, dar şi acel plan de eficientizare anunţat de managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică.     

Reporter: Aţi anunţat acţiuni de protest extreme pentru perioada aceasta. Aţi luat vreo decizie în acest sens?

Gabriel Căldăruşe: Nu anunţasem absolut nimic. Aşteptăm întâlnirea cu directorul general din a doua parte a lunii februarie, când a spus că va prezenta programul de eficientizare şi noul buget pe 2016. Sau mai bine zis bugetul de venituri şi cheltuieli, cel schimbat faţă de varianta iniţială. Pentru că bugetul nu o să mai fie pe minus. Asta ne-a prezentat la întâlnirea care a fost cu reprezentanţii Federaţiei Univers. Aşteptăm să vedem ce înseamnă acel program de eficientizare şi după aceea vom lua deciziile.

Rep.: Noua conducerea a CE Oltenia a schimbat în ultima vreme unii şefi din companie. Au fost aduşi conducători noi, alţii vechi au revenit în sistem. Cum vedeţi aceste schimbări?

G.C.: Niciodată nu ne-am implicat sau să ne intereseze cine e director şi cum este, pe ce funcţie. Nu este atributul sindicatelor. Dar un singur lucru mă surprinde puţin, că ştiu că mai sunt persoane care n-ar prea trebui să aibă acces la unele informaţii.

Rep.: La ce vă referiţi mai exact?

G.C.: Este suficient ce am spus. Ştiu că nu îndeplinesc anumite condiţii. Ca să ai acces la anumite informaţii confidenţiale în ceea ce priveşte compania trebuie să fii posesor şi al unui certificat. Urmează să verificăm. Nu vreau să fac greşeli, nu vreau să dau nume până n-am certitudini.

Rep.: USMO a început să iasă cu fel de fel de informaţii şi declaraţii. Ce părere aveţi?

G.C.: Văd că FNME e în plan secund şi s-a activat Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia care din punct de vedere juridic nu are nici personalitate, dar are pe cineva preşedinte. Poate se relansează în dorinţa de a pune mâna pe un club de fotbal, de a pune mâna în continuare pe nişte business-uri, poate numiri de directori. Vedeţi... sunt obişnuiţi cu nişte lucruri şi foarte greu se uită lucrurile acestea.

Rep.: Ce spuneţi acum are legătură cu ce aţi declarat mai înainte, cu cei care au acces la informaţii confidenţiale la CEO?

G.C.: Oamenii lor. Da. Unele numiri noi au legătură cu USMO.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: