Călin Cojocaru speră ca Pandurii să se mențină în Liga 2

Pandurii Târgu Jiu este mai aproape de Liga 3 decât de salvarea de la retrogradare, dar tot mai speră să se menţină în eşalonul doi, acolo unde evoluează din 2017. După cele 24 de etape disputate în Liga 2 în actualul sezon, Pandurii se clasează pe locul 18, cu numai 8 puncte.

Pandurii Târgu Jiu a avut cel mai slab sezon din Liga 2, după ce în 2017 retrograda din Liga 1. Problemele financiare dar mai ales interdicţia de a transfera jucători au slăbit mult lotul care acum include foarte mulţi juniori.

Gorjenii sunt la 16 puncte față de prima poziție care asigură salvarea de la retrogradare, respectiv locul 15. În condiţii normale nici nu s-ar mai gândi la salavarea de la retrogradare dar în situaţia actuală antrenorul Călin Cojocaru mai speră într-o minune.

Deşi e conștient că șansele salvării sunt aproape zero, tehnicianul crede că situația se poate remedia într-un singur mod pentru echipa sa, dacă un club nu ia licența atunci Pandurii să continue și în sezonul următor în Liga 2. ”Am mai spus-o în câteva rânduri, dacă nu se poate sportiv, ceea ce este foarte greu, sperăm să nu ia licența vreun club și să rămânem noi. Avem condiții foarte bune, de Liga 1, dar financiar am stat foarte prost. Cred că merităm să rămânem în Liga a 2-a din acest punct de vedere. Sunt convins că o să avem o altă față anul viitor”, a precizat antrenorul pandurilor. Călin Cojocaru se bazează pe un proiect de a aduce tineri jucători străini, proiect demarat de noul director de scouting Jean Willy Ngoma. Din păcate Pandurii nu a început deloc bine acest an în care a pierdut toate cele trei meciuri care s-au putut juca, scor 1-4 cu CSM Reșița, 0-4 cu Viitorul Târgu Jiu și 0-4 cu Campionii FC Argeș. Ultimul și singurul succes în acest sezon a fost înregistrat în septembrie 2019, scor 1-0 în deplasarea de la Metaloglobus.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: