Echipele din Liga 2 vor să joace, dar nu pot

Concluzia conducătorilor cluburilor din Liga 2 după o nouă ședință  cu reprezentanţii  FRF, care a avut loc joi, prin videoconferinţă, a fost că nu se poate juca în condiţiile impuse pentru Liga 1. ”Vrem să jucăm, dar nu putem în conjunctura actuală”, au spus reprezentanţii echipelor de Liga 2. Majoritatea cluburilor e pentru ”înghețarea” sezonului din cauza condiţiilor protocolului MTS dar FRF încearcă relaxarea protocolului.

Cea de-a doua videoconferință dintre reprezentanții FRF și ai cluburilor din Liga 2 s-a consumat joi, 7 mai, și nu a adus multe lămuriri în privința reluării activității sportive.Majoritatea cluburilor au transmis că nu pot îndeplini cerințele protocolului emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului și că, în aceste condiții, doresc ”înghețarea” sezonului. Dintre echipele implicate în lupta pentru promovare, CS Mioveni e singura pentru stoparea definitivă a ediției de campionat.

Totuși, conducătorii au anunțat că, în cazul în care condițiile de pregătire și desfășurare a meciurilor vor fi relaxate, atunci doresc să joace. FRF a promis că va avea noi discuții pentru a încerca relaxarea protocolului, iar apoi se va discuta din nou despre soarta acestei ediții a Ligii 2, 2019/2020.

Discuțiile cu reprezentanții cluburilor din Liga 2 au durat circa trei ore, între 14:00 și 17:00, cu cei care în ultimele zile au avut obiectivul de a completa chestionarul primit pentru a-și spune punctul de vedere despre cum ar vrea încheierea acestui sezon suspendat din cauza pandemiei de coronavirus și ce intenții au pentru ediția următoare. Reprezentanții cluburilor au luat, pe rând, cuvântul, iar majoritatea a susținut că, în condițiile anunțate zilele trecute, prin acel protocol emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, nu pot să le îndeplinească, deci nici să înceapă antrenamentele și, mai apoi, să joace.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: