Gilortul Cărbuneşti a scăpat de griji, Liga 3 va fi îngheţată de FRF

FRF ”îngheață” campionatul Ligii 3 și schimbă formatul barajului promovării din Liga 4. Gorjenii de la Gilortul Târgu Cărbuneşti scapă astfel de grija salvării de la retrogradare  pentru că din Liga 3 nu ar mai  retrograda nici o echipă.

Pentru că majoritatea cluburilor din Liga 3, peste 50 din cele 78 rămase active, au trimis către FRF chestionare în care au bifat varianta ”Înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, forul condus de Răzvan Burleanu a decis suspendarea definitivă a sezonului de Liga 3, a informat joi liga2.ro.

Nici un o echipă nu va retrograda în această ediție, însă trebuie lămurit care vor fi cele cinci promovate în Liga 2. În acest moment, Aerostar Bacău (S1), Unirea Slobozia (S2), Progresul Spartac (S3), U Craiova 1948 SA (S4) și Fotbal Comuna Recea (S5) sunt pe primele locuri.

Dacă la Liga 3 nu va mai avea loc niciun meci în acest sezon, în schimb, cele mai bune echipe din Liga 4 vor fi nevoite să revină pe teren.

Având în vedere planul pentru Liga 3, FRF a anunțat reprezentații AJF-urilor că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga 4. În acest sens, forul fotbalistic din România va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj și va reface tragerea la sorți în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.

În cazul acestui baraj în trei pentru desemnarea promovatelor din Liga 4 în Liga 3 vor urca 14 cluburi, nu 21 ca până acum.

Vizualizări: 831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: