Călinoiu a găsit un nou director pentru UM Sadu

Interimatul delegatului Romarm, Gheorghe Stoica, la fabrica de muniţie din Bumbeşti Jiu va expira la data de 1 septembrie. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că pentru funcţia de director la UM Sadu este vizat Dorel Motorga, însă acesta nu este hotărât să preia o responsabilitate atât de mare. Uzina are dificultăţi în a asigura salariile celor aproape o mie de angajaţi.

Numirea unei noi conduceri la UM Sadu a fost una dintre problemele dezbătute ieri la Instituţia Prefectului. Liderii PSD Gorj intenţionează să aibă o întâlnire cu ministrul Economiei în această săptămână, fie la Bucureşti, fie la Târgu Jiu. Florin Cârciumaru spune că managementul de la UM Sadu nu va fi politizat. „Am stabilit ca în această săptămână să mergem la Bucureşti sau să-l invităm chiar pe domnul ministru la Târgu Jiu, ca împreună să găsim o soluţie. Este nevoie de un management performant pentru redresarea situaţiei. Uzina Sadu are foarte multe probleme şi trebuie să trecem dincolo de pragul politic”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Dorel Motorga, în cărţi

Pentru funcţia de director la UM Sadu, ocupată în prezent de Gheorghe Stoica, este vizat Dorel Motorga, inginerul şef al instituţiei. Propunerea a venit din partea actualei conduceri şi a fost agreată şi de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „Am avut o discuţie cu directorul economic, cu directorul tehnic şi cu  domnul Stoica, director repartizat din partea Romarm. Împreună cu primarul localităţii Bumbeşti Jiu am găsit de cuviinţă să susţinem un om din interiorul instituţiei. Este un băiat pe nume Motorga”, a declarat Ion Călinoiu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Motorga încă nu a dat semne că ar fi interesat de această funcţie. „Este găsit un băiat care mi s-a părut extraordinar de bine intenţionat, dar îi lipseşte curajul. Cred că nu are curaj din cauza problemelor multiple de la UM Sadu. Problema este dacă el se angajează să facă faţă. Deocamdată, el n-a dat nici un semn de a-şi asuma această responsabilitate. Este recomandat ca un om profesionist, care de regulă vine cu soluţii din poziţia sa de executant, dar acum el trebuie să demonstreze că poate şi mai mult. Trebuie să ne unim eforturile de a găsi şi structurile abilitate să ia decizii, tot din interiorul uzinei”, a mai precizat Călinoiu.        

SOLUŢIE

Autorităţile judeţului spun că o conducere stabilă ar rezolva problemele de la UM Sadu. „Este mai mult decât necesar să găsim soluţii pentru UM Sadu. Prima măsura care trebuie luată este aceea de a găsi o conducere stabilă, care să fie din interiorul unităţii. Ne-a ajutat foarte mult măsura luată de Romarm de a trimite un delegat care să asigure conducerea interimară deoarece a venit cu o propunere concretă şi a dat un sens cu privire la importanţa pe care trebuie să o aibă managementul din cadrul uzinei”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: