Călinoiu a pus piciorul în prag la cotizaţiile plătite de CJ Gorj

Consiliul Judeţean Gorj nu va plăti cotizaţii majorate la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene şi la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Consilierii judeţeni de la toate partidele politice au votat ieri după-amiazp pentru ca nivelul cuantumului respectivă să fie la fel ca anul trecut, deşi cele două organisme asociative au decis la începutul anului trecut să majoreze cotizaţiile membrilor cu 50%.

Instituţia condusă de Ion Călinoiu este membră în tot felul de "comitete şi comiţii", de ani de zile plătind cotizaţii care aveau menirea să asigure accesul spre fonduri europene, spre oameni de afaceri şi spre tot ce aţi crede că e mai bun şi în interesul gorjenilor. În realitate, judeţul nu prea se poate lăuda cu drumuri bune, cu investitori privaţi sau cu orice altceva "de bine", fundal pe care acum a venit şi decizia de majorare a cotizaţiilor care l-au supărat pe Călinoiu. Astfel, Consiliul Judeţean Gorj ar fi trebuit să achite 58.111 lei la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, după ce cotizaţia percepută pentru un locuitor al judeţului a fost majorată la începutul anului de la 10 bani la 15 bani. Consilierii judeţeni au respins majorarea respectivă şi au votat pentru plata unei cotizaţii anuale de 38.740 de lei.

De asemenea, ADRSV Oltenia a solicitat CJ Gorj plata unei contribuţii anuale de 484.578 lei, plafonul pentru un locuitor fiind de 1,275 lei. Consilierii judeţeni au votat însă plata unei cotizaţii de doar 258.900, 975 lei, deşi Agenţia de Devoltare Regională Sud-Vest Oltenia a precizat într-o adresă aflată la dispoziţia reprezentanţilor partidelor că are nevoie de plata cotizaţiei majorate pentru a face faţă cheltuielilor din acest an.

Plafon la nivelul lui 2008

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a precizat că le-a cerut consilierilor să nu voteze cotizaţii majorate pentru ca şi cele două organisme asociative să înţeleagă faptul că trebuie să îşi reducă şi ele cheltuielile, la fel ca toate celelalte instituţii publice. "Suma în sine nu era foarte mare, dar în condiţiile în care noi avem ordonanţă de guvern care ne obligă să ne reducem cheltuielile chiar şi cu un sfert, ei vin şi majorează contribuţia noastră cu 50%, ori aşa ceva nu este admisibil. Am dorit mai degrabă să tragem un semnal de alarmă şi să înţeleagă şi aceste organisme în care suntem membri că traversăm o perioadă de criză. Eu cred că aşa cum s-au descurcat cu fondurile de anul trecut vor face cheltuielilor şi anul acesta. Dacă nu şi dacă în cele din urmă nu vom avea altă cale, vom plăti poate şi noi diferenţa respectivă, dar eu încă mai speră într-o revenire la normal a cotizaţiilor care trebuie achitate de Consiliul Judeţean", afirmă Călinoiu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: