Călinoiu, ameninţat cu consecinţe penale pentru afirmaţii iresponsabile

FNME a dat publicităţii astăzi un comunicat de presă în care este criticat dur preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu, acuzat că face afirmaţii iresponsabile atunci când susţine că minerii şi energeticienii vor fi împiedicaţi duminică să meargă la vot. Vă prezentăm integral comunicat semnat de Marin Condescu.

"Indiferent care este miza politică datorită căreia au fost concepute, sunt de necceptat afirmațiile iresponsabile ale președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, conform cărora salariații din sistemul energetic și minier ar fi supuși la presiuni pentru a-și lăsa la serviciu cărțile de identitate, în scopul neparticipării la  referendum.

Menționăm că niciun lider sindical din USM Oltenia și FNME nu s-a pretat la acțiuni de genul celor inventate de către președintele Consiliului Județean Gorj și regretăm asocierea reprobabilă a acestuia cu un infractor de drept comun pentru sprijinirea în folos propriu a unei anumite ideologii prin intoxicarea opiniei publice.

Considerăm total nefondate acuzațiile formulate, privitoare la așa zisul șantaj la care ar fi supuși angajații sistemului minier și energetic din Gorj, în intenția de a le fi oprită participarea la referendum și, în egală măsură, calomnioase, drept pentru care, dacă președintele Consiliul Județean Gorj nu și le va retrage în același mod în care le-a făcut, public, vom solicita răspunderea acestuia în fața legii.

În numele celor 19.000 de mineri și energeticieni din Oltenia pe care îi reprezentăm, cerem d.lui Călinoiu să facă un efort pentru a-și aminti atribuțiile pe care le-a primit de la gorjeni odată cu votul lor, în speță drumuri, școli, spitale, menținerea și crearea de locuri de muncă în industria locală, crearea de altenative economice, pace politică și socială. Facem precizarea pentru președintele Consiliului Județean Gorj că Complexul Energetic Oltenia nu se află pe fișa postului său, iar consilierea primită din partea delicvenților de drept comun s-a dovedit a avea întotdeauna consecințe penale".

P R E Ș E D I N T E, Marin Condescu

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: