Călinoiu, atac dur la Preoteasa

Ion Călinoiu l-a acuzat la Radio Infinit pe Constantin Preoteasa că a minţit atunci când a afirmat că i-ar fi  spus că n-ar avea nevoie de cele 4-5000 de voturi pe care le pot aduce salariaţii DGASPC. Preşedintele Consiliului Judeţean acuză conducerea instituţiei că nu a acordat atenţie salariaţilor, că nu a făcut demersurile necesare pentru ca oamenii să-şi primească drepturile salariale la timp.

Nu vă interesează voturile de la DGASPC Gorj?

Este o minciună clară, nu pot să spun aşa ceva pentru că eu am nevoie de orice vot, al oricărui cetăţean.

La Direcţia de Protecţie a Copilului am reuşit să salvez pe ultima sută de metri oamenii ca să-şi intre în drepturi. Până când au venit sindicatele să spună, domne care e problema de nu luăm banii şi spuneam că avem prevederi bugetare, atât pentru salarii cât şi pentru drepturile câştigate în instanţă. Lucrul asta s-a întâmplat şi mai aveam trei zile până apărea legea prin care drepturile se eşalonau până în 2014. Văzând acest lucru, Finanţele au fost de acord să le dăm banii la zi.

Aţi avut o discuţie cu domnul Preoteasa?

De nici un fel. Nu am vorbit cu el pentru că era în concediu medical. L-am întrebat de ce nu se dau banii şi mi-a spus că se vor da, dar oamenii ştiau că nu sunt bani. Iată că n-a fost aşa.

Banii erau în conturile DGASPC Gorj?

Conturile DGASPC Gorj se alimentează în urma solicitării instituţiei. Solicitarea a fost făcută pe 28 octombrie şi drepturile trebuiau date cu 5 luni în urmă. Nu am putut să dăm drumul decât în decembrie.

Domnul Preoteasa ce a spus?

Acolo am făcut o analiză şi i-am spus foarte clar că nu poţi să laşi oamenii să ajungă în situaţia în care să fie tensionaţi. Nimănui nu i-ar fi convenit să te duci la serviciu cu un moral scăzut, cu un psihic la pământ. Am lămurit că la nivelul DGASPC nu s-a acordat atenţie salariaţilor. 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: