Călinoiu, bani pentru excursii în străinătate şi maşini de teren

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi-a pus deoparte sute de milioane de lei pentru confortul personal. Din bugetul de anul acesta, Călinoiu a alocat 100.000 de lei pentru renovarea biroului, 100.000 de lei pentru cazarea în străinătate, 300.000 de lei pentru publicitate, 90.000 de lei pentru un sistem video performant. De asemenea, Ion Călinoiu vrea să achiziţioneze şi două Jeep-uri pentru Consiliul Judeţean. Liberalii au protestat, însă aceste cheltuielile au fost aprobate de consilierii PSD.

Bugetul Gorjului a încins spiritele în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean. Consilierii liberali s-au revoltat când au văzut cheltuielile programate de Ion Călinoiu pentru anul 2015. Aceştia au cerut să se amâne aprobarea bugetului pentru a se putea face anumite modificări. „Domnule preşedinte, aveţi în buget cazări în străinătate de 100.000 de lei, pentru ce?”, s-a revoltat consilierul Dan Vâlceanu. „Inclusiv pentru proiectele cu finanţare europeană”, a fost răspunsul care a venit din partea lui Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a fost întrerupt de directorul său economic, care a dorit să vină cu lămuriri, deşi a demonstrat că habar n-avea despre ce deplasări era vorba. „S-au avut în vedere deplasări în străinătate în vederea perfecţionării chiar a dumneavoastră, a consilierilor judeţeni”, a declarat Daniela Stricescu, directorul executiv al Direcţiei Tehnico-Economice din cadrul Consiliului Judeţean. Liberalii au dorit să afle „surpriza” pregătită de şeful judeţului. „Ne puteţi spune cam ce delegaţii se preconizează? Unde ar trebui să mergem?”, a cerut Vâlceanu. „La acest moment nu s-a fixat, e o perfecţionare a consilierilor judeţeni”, a răspuns Stricescu. „Deci nu ştiţi pentru ce s-au alocat aceşti bani”, a menţionat Vâlceanu. „O perfecţionare de care se pare că aveţi nevoie şi dumneavoastră, domnule Vâlceanu”, a intervenit Călinoiu.

Vâlceanu a continuat să ceară socoteală şi pentru alte cheltuieli alocate din buget. „Sunt 300.000 de lei pentru publicitate. Deci trebuie să ne facem publicitate de 300.000 de lei pe an. Mai departe urmează o altă parte interesantă. Domnule preşedinte, vă trebuie două maşini de teren la Consiliul Judeţean, pentru ce? Avem apoi un sistem video profesional de 90.000 de lei. Ce faceţi domnule preşedinte la Consiliul Judeţean cu sistem video profesional? Vă amenajaţi biroul dumneavoastră, văd că aşa scrie - amenajare birou preşedinte încă 100.000 de lei”, a continuat Dan Vâlceanu.

Explicaţiile lui preşedintelui Ion Călinoiu nu au fost deloc convingătoare. „Domnule consilier, trebuiesc înlocuite maşinile care deja sunt uzate moral şi am considerat că mai bine achiziţionăm două maşini de teren. În ceea ce priveşte sistemul video este necesar pentru a face conferinţe la Consiliul Judeţean la care să participe lumea bună din diferite domenii de activitate. Lucrarea de reparaţii este prinsă şi să vedeţi că la toate birourile este mucegai. Este nevoie de publicitate pentru a ne face cunoscute proiectele, pentru a promova judeţul”, a spus Călinoiu, care a respins cererea liberalilor de amânare a votării bugetului.

Liberalii au criticat şi faptul că sumele alocate spitalului sunt nesemnificative.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: