Călinoiu: CEO va da bani la Pandurii

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a avut ieri o schimbare surprinzătoare de discurs. Deşi Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat presei că nu va mai finanţa clubul Pandurii, Călinoiu i-a transmis prin intermediul televiziunii RTV Gorj că o va face.

 „Echipa Pandurii va fi susţinută pentru că are performanţe. Este firesc ca principalul finanţator să fie informat cu privire la cheltuielile reale care sunt necesare pentru a face performanţă. Dar, activitatea sportivă trebuie susţinută şi acest lucru se va întâmpla. Domnul Ciurel nu a spus că nu va mai da bani la Pandurii, ci că va suporta doar cheltuieli curente, pentru a nu intra clubul în colaps financiar, dacă nu va primi acele documente”, a explicat Călinoiu.

Potrivit presei locale, declaraţia directorului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost cu totul alta. „Am decis să întrerup finanţarea la Pandurii. Trebuia luată această măsură din moment ce acest domn (n.r. Marin Condescu) refuză sistematic să dea explicaţii de cum sunt cheltuiţi banii pe care noi îi dăm. La fel de categoric anunţ şi eu că cele peste 20 de milioane de lei nu mai ajung la Pandurii”, a declarat Ciurel. Directorul CE Oltenia a acuzat ceilalţi finanţatori că dau puţini bani: „Cei de la Primăria Târgu-Jiu contribuie cu 200.000 de lei pe an, Artego la fel, sindicatele nu dau niciun ban, iar CEO, care dă 20 de miliarde de lei vechi pe an, nu poate vedea cum s-au cheltui banii în club. La revedere, bani! Nu pot să dau banii companiei şi să nu ştiu ce se întâmplă cu ei. Nu mă interesează cum s-au cheltui banii înainte, însă am cerut să ni se înainteze rapoartele de cenzori din 2010 încoace. N-am văzut niciun document”.

Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, a spus că echipa nu va avea probleme financiare în acest an. „Dacă vor folosi banii pentru a păstra locurile de muncă la societăţile care prestează servicii pentru companie, ar fi foarte bine. Noi o să jucăm în continuare cu Complexul Energetic Oltenia pe tricou în Europa, pentru că este o creaţie a tuturor sindicatelor şi forţelor politice din Gorj”, a spus Condescu.

Senatorul Toni Greblă a spus la un post de televiziune că este o prostie încercarea unora de a-l schimba pe Condescu de la club acum, când echipa are performanţe la care nici nu visa. „A-ţi face un ţel din viaţă din a-l îndepărta pe Condescu de la sindicate sau de la clubul de fotbal, când suntem acum unde nu visa nici un gorjean, mulţi credeau acum opt ani că este doar o aventură care se va sfârşi. În loc să ne unim eforturile, să vedem cum să menţinem sau să creştem valoarea lotului, noi ne dăm în cap unii la alţii”, a spus Greblă.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: